28 / 04 / 2024

kiracının kiralananın geri verilmesi

kiracının kiralananın geri verilmesi

Kira hukukuna yer verilen Türk Borçlar Kanunundaki hükümlere göre, kiralananın iadesi nasıl oluyor? İşte kanun kapsamında yer alan kiralananın geri verilmesi ile ilgili yasal hükümler...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Akiş GYO şirket paylarını geri alacak!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kendi paylarının geri alımının gerçekleştirilmesine  ve geri alım için ayrılacak fonun 30 milyon TL olarak belirlenmesine karar verdi.

Enka İnşaat'ın payların geri alımına ilişkin bildirimi!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., 12 Temmuz 2018 tarihli payların geri alımına ilişkin kararına istinaden yapılan işlemler yayınlandı.

Kuzey Kıbrıs'ta yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl!

Kuzey Kıbrıs'ta Loka Holiday Homes adında yeni bir yatırıma başlayan Akol Group CEO’su Niyazi Şanal, burada yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl olduğunu söylüyor..

Esenyurt'ta konutların geri dönüş süresi 19 yıl!

Esenyurt'ta ortalama konut fiyatı 216 bin TL, ortalama kira 983 TL. İlçede konutların geri dönüş süresi 19 yıl....

Yeni Gimat GYO şirket paylarının geri alacak!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kendi paylarının geri alımının gerçekleştirilmesine  ve geri alım için ayrılacak fonun en fazla 20 milyon TL olarak belirlenmesine karar verdi.

Zeytinburnu‘nda konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl!

Konut yatırımının geri dönüş süresinin 19 yıl olarak açıklandığı Zeytinburnu‘nda konut fiyatları son 5 yılda yüzde 77 artış gösterdi. 

Kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıya açılan tahliye davasının sonuçlanması ile kiracı evi ne kadar sürede boşaltmalı? Kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

7 soruda kiracının hakları!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların sorumluluklarının yanı sıra bazı hakları da bulunuyor. Peki, kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi hangi durumlarda tahliye talep edebilir?

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracının tahliyesi nasıl olur'' sorusunu yanıtladı.

İstanbul’da konut yatırımının geri dönüşü dünya şehirleriyle aynı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren endeksa.com’un verilerine göre İstanbul’da konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl. İstanbul, geri dönüş süresinde Madrid, Kopenhag ve Brüksel ile aynı seviyede.

İstanbul’da 3+1 konutların geri dönüşü en az 21, en çok 32 yıl!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com’un verilerine göre İstanbul’un ilçe bazında değerlemesine bakıldığında, 2+1 konutların geri dönüş sürelerinin 19 ila 31 yıl, 3+1 konutların geri dönüş sürelerinin ise 21 ila 32 yıl arasında olduğu belirleniyor.

3 soruda kiracının erken tahliyesi!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak yapılıyor. Peki, kiracı gayrimenkulü erken tahliye ederse ne olur? İşte 3 soruda kiracının erken tahliyesi..

kiracının kiralananın geri verilmesi Haberi

kiracının kiralananın geri verilmesi

Kiralananın geri verilmesi!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin bitmesi halinde, kiraya konu olan taşınmazın, ne durumda alınmışsa, aynı şekilde geri verilmesi gerekiyor. Konu ile ilgili husus, Türk Borçlar Kanunu kapsamında ele alınıyor.


Kiralananın geri verilmesi..

I. Genel olarak

MADDE 334- Kiracı kiralananı ne durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlüdür. Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma dolayısıyla kiralananda meydana gelen eskimelerden ve bozulmalardan sorumlu değildir.


Kiracının, sözleşmenin sona ermesi hâlinde, sözleşmeye aykırı kullanmadan doğacak zararları giderme dışında, başkaca bir tazminat ödeyeceğini önceden taahhüt etmesine ilişkin anlaşmalar geçersizdir.


II. Kiralananın gözden geçirilmesi ve kiracıya bildirme

MADDE 335- Kiraya veren, geri verme sırasında kiralananın durumunu gözden geçirmek ve kiracının sorumlu olduğu eksiklikleri ve ayıpları ona hemen yazılı olarak bildirmek zorundadır. Bu bildirim yapılmazsa, kiracı her türlü sorumluluktan...