28 / 04 / 2024

kiracıyım evden çıkmak istemiyorum

kiracıyım evden çıkmak istemiyorum

Son zamanlarda oturdukları evden çıkmak istemeyen kiracılar "Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte tahliyesi istenilen kiracı hakları...

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Kiracılar dikkat! Tahliye taahhütnamesinde boş kağıdı imzalayan yandı! Evden çıkmak zorunda kalacaksınız...

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren Tahliye taahhütnamesiyle ilgili detay ortaya çıktı. Kiracı tarihi olmayan boş kağıdı imzaladığında evi tahliye etmek zorunda kalacak.

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar ve tahliye şartları şu sıralar gündemden düşmüyor. Peki iyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü?

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ile ev sahibi ilişkisinde sık sık 'Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?' sorusu gündeme geliyor. İşte kiracının ve ev sahiplerinin hakları...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

Kiracılar dikkat: Ev sahipleri bunları yapan kiracıyı yerinden kıpırdatamıyor! 

Artan kira ve konut fiyatlarından sonra ev sahibi ile kiracı arasında anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bazı ev sahipleri yüksek kira için kiracısını evden çıkarmanın yollarını ararken, kiracılar buna nasıl engel olacağını araştırıyor. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Evden çıkmak isteyen kiracı ne yapmalı?

Ev sahibi kiracıların evinden çıkmasını isteyebilir. Aynı şekilde kiracılar, ev sahipleri talep etmeden kendileri de evden çıkmak isteyebilir. Peki bu durumda kiracı ne yapmalıdır? İşte detaylar!

kiracıyım evden çıkmak istemiyorum Haberi

kiracıyım evden çıkmak istemiyorum

Konut kiralamalarında kiracı ve ev sahipleri zaman zaman sorun yaşayabiliyor. Kimi zaman kira bedelinin tahsilinde sorun yaşayan mal sahipleri kimi zaman da kiracının tahliyesinde birtakım problemler yaşayabiliyor. Ancak mal sahipleri her zaman haklı olmayabiliyor. İki tarafın da hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor.

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Bu sözleşmeyi imzalayan tarafların kanuna göre hareket etmeleri gerekiyor. Aksi halde taraflar hakimin müdahalesini talep edebiliyor.

Son zamanlarda konut kiralamalarında yaşanan sorunlar "tahliye" nedenli oluyor. Ev sahipleri çeşitli nedenlerden dolayı kiracılarından çıkmasını isterken, kiracılar oturdukları evden çıkmak istemeyebiliyor. Peki, siz de "Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?" diye soruyorsanız işte...