02 / 05 / 2024

kiracıyım evim satıldı

kiracıyım evim satıldı

Gayrimenkul kira hukuku gereğince taşınmaz malın kiraya verilmesi, satılmasına engel teşkil etmiyor. Peki, kiracıyken ev satılırsa ne olur? "Kiracıyım ev sahibi evi satıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını engellemiyor. Dolayısı ile ev sahibi evi bir başkasına satabiliyor. Peki, "Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?" diyorsanız işte yanıtı..

Konut satışları yüzde 20,6 azaldı! 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı. Açıklanan rakamlara göre konut satışları yüzde 20,6 azaldı...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

MEB'in dağıttığı ders kitaplarının bazı özel okullarca kapağı dahi açılmadan geri dönüşüm tesislerine satıldığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin lira arasında fiyata satıldığı ifade edildi.

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?

Son zamanlarda oturdukları evden çıkmak istemeyen kiracılar "Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte tahliyesi istenilen kiracı hakları...

6 yılda 3 milyar 724 milyon metrekarelik hazine arazisi satıldı!

17 yılda 3.7 milyar metrekare büyüklüğünde kamu arazisi özelleştirildi. 2003 ve 2019 yıllarında Hazine’ye ait 2.1 milyar metrekare orman vasfını yitirmiş alan, 971 milyon metrekare arsa ve 586 milyon metrekare tarım arazisi satıldı.

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?​​​​​​​

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''4 yıldır aynı evde kiracıyım. Yıldan yıla kiramı sözleşmede yazılan şekilde artırıyorum. Şimdi ev sahibi evden çıkmamı istiyor. Evden çıkmak istemiyorum. Ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı....

Çerkezköy Kipa AVM satıldı!

Kipa'ya ait olan Tekirdağ Çerkezköy'deki AVM zararına satıldı. KDV hariç 52 milyon liralık değerlemesi bulunan 34 bin 664 metrekarelik AVM, şirketin bilançosunda 7,72 milyon lira zarar ile satıldı.

Mod Bahçelievler projesinin yüzde 40'ı satıldı!

Mod Gayrimenkul imzası ile hayata geçirilen Mod Bahçlievler projesinin yüzde 40'ı satıldı. Projenin kaba inşaatında da sona gelindi..

Arma Menta'nın yüzde 60'ı satıldı!

Arma Menta projesinde satışlar tüm hızıyla devam ediyor. Arma Menta projesinin yüzde 60’ı 6 ay gibi kısa bir sürede satıldı..

Selahattin Beyazıt'ın yalısı Turgut Yılmaz'a 80.9 milyon TL'ye satıldı!

Galatasaray Kulübü eski başkanı ünlü işadamı Selahattin Beyazıt’ın yalısı “Prenses İkbal Monheim”, icradan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kardeşi ünlü işadamı Turgut Yılmaz’a satıldı. Turgut Yılmaz, yalıya 80 milyon 873 bin lira ödedi.

Kartal Çukurova Balkon'un yüzde 60'ı satıldı!

Çukurova Gayrimenkul’un bölgedeki en son projesi Çukurova Balkon’da dairelerin yüzde 60’ı satıldı. Kartal Çukurova Balkon’un örnek daireleri görülmeye hazır.

Gümüş Panorama'nın yüzde 20'si satıldı!

Uçar Grup imzası taşıyan Gümüş Panorama projesinin yüzde 20’lik kısmı satıldı. Esenyurt'ta inşa edilen projede daire fiyatları 254 bin TL’den başlıyor.

kiracıyım evim satıldı Haberi

kiracıyım evim satıldı

Kiracıyım ev sahibi evi satıyor ne yapmalıyım?

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Ev sahibi istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemediği gibi, kiracı da sözleşme süresi dolmadan evi boşaltamıyor.


Ancak taşınmazın kiraya verilmesi, satılmasına engel teşkil etmiyor. Peki, "Kiracıyım ev sahibi evi satıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İçinde kiracı varken evin satılması durumunda, kiracının tahliyesi ancak yeni ev sahibinin ihtiyacı doğrultusunda söz konusu olabiliyor.


Yeni malikin bu eve ihtiyacı olması durumunda altı ay öncesinden bildirimde bulunmak şartı ile kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor. Böyle bir bildirimin gelmemesi durumunda kiracı oturmaya devam edebiliyor. 


Yeni malikin...