05 / 05 / 2024

Kirada enflasyon hesaplamaları

Kirada enflasyon hesaplamaları

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Mal sahipleri, kiraya kanunda yazan kurallara göre zam yapabiliyor. Peki, kirada enflasyon hesabı nasıl yapılır?

OVP ile enflasyon hesabı sil baştan değişti! Asgari ücret 17 bin 104 TL mi oluyor? Acil bakın!

Ekonomide 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ile enflasyon hesabı sil baştan değişti. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte son dakika hesaplamaları...

SSK ve Bağ-Kur’da maaş enflasyon farkı belli oldu! İşte en yeni maaş tablosu!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi temmuz ayı maaş zammını merak ederken, 4 aylık enflasyon hesaplamaları da şimdiden yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, enflasyon tahmini de belli olmaya başladı.

2023 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı zammı kaç TL olacak? Enflasyon farkı yansıyacak mı?

Emekli zammı hesaplamaları gündemde bulunuyor. Emekli maaşı zammı için kısa bir süre kaldı. Ocak ve temmuz ayında emeklilere verilen zammın belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor.6 aylık enflasyon farkı için aralık enflasyon rakamları bekleniyor. Peki 2023 ocak emekli zammı ne kadar olaca

Emekli ve memurların ek ödeme hesaplamalarında büyük deprem! Hemen peş peşe hesaplanan ek ödeme tutarına göz atın!

Emekli ve memurların ek ödeme hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ücretlilerin, kendi hesabına çalışanların, emekli aylıklarının 2023 Ocak-Temmuz aylarında önceki altı aylık enflasyon tahmini dikkate alınarak artırılmış olacak...

Vatandaşın belini büktü! İstanbul'da enflasyon uçtu

İstanbul Ticaret Odası hesaplamalarına göre; İstanbul’da enflasyon haziranda aylık yüzde 4,03 artarken, İstanbul’un yıllık enflasyonu yüzde 94.2’ye yükseldi.

Mayıs ayındaki enflasyon farkı ortaya çıktı! Yüzde 160'ı aştı

Milyonlarca insanın hayatını etkileyen enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre, yıllık enflasyon Mayıs'ta yüzde 73,50 aylık enflasyon ise yüzde 2,98 arttı. ENAG'ın hesaplamalarına göre bu rakam TÜİK'in heabından iki kat fazla çıktı.

TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyonla ilgili veri paylaşmaması için ENAG hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırma talepleri mahkeme tarafından reddedildi. TÜİK ve ENAG'ın yaptığı enflasyon hesaplamaları arasında her seferinde büyük fark ortaya çıkıyordu.

Emeklinin maaş zammına enflasyon farkı eklenecek! 5 bin 649 liradan başlayacak

Emekli maaşlarına yansıyacak zam oranları netleşiyor. Emekli maaşlarının hesaplamaları enflasyon oranlarına bakılarak yapılacak. Emeklilerde bir toplu sözleşme şartı var. Bu toplu sözleşmeden doğan yüzde 7’lik zamları şu an ceplerinde. Bunun üzerine enflasyon farkı da eklenecek.

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı mı? İşte 3 aylık ve yıllık enflasyon farkı…

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları piyasaların radarında yer alıyor. Her ayın ilk haftası içerisinde açıklanan enflasyon rakamlarıyla kira artış oranları ve memur maaş zammı hesaplamaları yapılıyor. 

Kirada oturanlar dikkat!

Kirada oturan 20 milyon vatandaşın merakla beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Aralık 2019'da TÜFE 12 aylık ortalamada yüzde 15.18 olurken, ÜFE ise yüzde 17.56 şeklinde gerçekleşti. 

Kira enflasyon oranları Aralık 2016!

Senelik yenilenen taşınmaz kiralamalarında kiracıya enflasyon oranlarında zam yapılıyor. Mesken ve işyeri kiralamalarında zam hesaplamaları farklı şekillerde yapılıyor.

Enflasyon oranları 3 Haziran'da saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranlarından üretici fiyat endeksi verileri kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Söz konusu oranlar, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.

Enflasyon oranları 3 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Bu oranlardan ÜFE ve TÜFE kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Enflasyon oranları 3 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak..

Kirada enflasyon hesaplamaları Haberi

Kirada enflasyon hesaplamaları

Kirada enflasyon hesabı nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Mal sahipleri, kiraya kanunda yazan kurallara göre zam yapabiliyor.


Kanunen; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


ÜFE oranları Eylül ayı..

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,98 arttı

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,98 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre...