03 / 05 / 2024

kirada pandemi indirimi

kirada pandemi indirimi

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralarla ilgili milyonları şok eden bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, pandemi nedeniyle kirada yüzde 50’lik mücbir sebep indirimi kararı verdi. Peki paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Parakendeciler ‘vergide kolaylık kirada indirim’ istiyor!

Pandemi sürecinin en az zararla atlatılması için 3 maddelik öneri paketi hazırladıklarını belirten BMD Başkanı Sinan Öncel, “AVM’lerde ciro kirasına geçilmesini, caddelerde nisan sonuna kadar yüzde 50 kira indirimi istiyoruz. Kiralamalarda KDV ve stopajın sıfırlanmasını bekliyoruz” dedi.

Gayrimenkul kiralarına 'pandemi' indirimi!

Pandemide alınan tedbirler kapsamında gayrimenkul kiralamalarında KDV ve kira ödemelerindeki stopaj oranı indirildi. Peki indirim oranları sadece 2020'de mi geçerli olacak? İşte tüm merak edilenler...

2016 TOKİ indirimi ne zaman olacak?

TOKİ, bu yıl finansal açıdan ihtiyacı olmadığı için geleneksel indirimini yapmayacaktı. Ancak, yoğun talep üzerine karar değişikliğine gidildi. Peki, 2016 TOKİ indirimi ne zaman olacak?

Faiz indirimi konut satışlarına ivme kazandıracak!

TCMB faiz indirimi inşaat sektörünce olumlu karşılandı. Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, geçen yıla oranla artan konut satışlarının ivmesini bahar aylarında da yükseltmeye devam edeceğini söyledi.

Osman Gazi Köprüsü'nde halk günü indirimi yapılacak mı?

Haftanın belli günleri ya da günün belli saatleri arasında, Osman Gazi Köprü ücretinde indirim yapılması gündeme getirildi. Peki haftanın belirli günlerinde Osman Gazi Köprüsü'nde halk günü indirimi yapılacak mı?

Faiz indirimi konut sektörünü olumlu etkileyecek!

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, faiz indirimi sürecinin devam edeceğine yönelik piyasa beklentilerinin artmasının, başta konut talebi olmak üzere yatırım, üretim, istihdam sürecinin de olumlu etkileyeceğini söyledi.

Rıdvan Akgün: Faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak!

İzmir Emlak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, Para Politikası Kurulu’nun yapacağı toplantıda faiz indirimi beklediklerini ifade etti. Akgün, faiz oranlarında indirimin yüzde 1’leri bulacağını söyledi.

TOKİ 2016 indirimi yılın ikinci yarısında!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geleneksel olarak yaptığı indirimi bu yıl finansal açıdan ihtiyacı olmadığı için düşünmüyordu ancak vatandaşlardan gelen talep üzerine 2016 yılının ikinci yarısında indirim uygulanacak.

Kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödenen kira gelir vergisi dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Vergide 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. İşte kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği..

Emlak vergisinde sakatlık indirimi!

Emlak vergisi ödemelerinde bazı mükellefler vergiden muaf tutulabiliyor. Vergi muafiyetinden geliri olmayan tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emlak vergisinde sakatlık indirimi var mı?

Emlak vergisi indirimi 2016!

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi indirimi 2016 şartları nelerdir? İşte koşullar..

Kira gelirinde amortisman indirimi!

Amortisman, binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, kira gelirinde amortisman indirimi nasıl yapılır? İşte amortisman indirimi..

kirada pandemi indirimi Haberi

kirada pandemi indirimi

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, şartları oluştuğunda ihtiyati tedbir kararı verilerek, kiralarda pandemi indirimi yapılması için karar verirken, tatilcilerin gözde beldeleri arasında yer alan Bodrum’da bir mahkemeden kiralara zam kararı çıktı.

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, tatilcilerin gözdesi Bodrum’da küçük bir restoranı olan Tanyel Yılmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan döneminde kira indirimi talep etmedi ve kiralarını hiçbir şekilde aksatmadan tam şekilde ödedi. Yaşanan bu süreçte, mülk sahibi kiranın yükseltilmesi amacıyla Tanyel Yılmaz'a dava açtı. Bodrum 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, restoran sahibi Tanyel Yılmaz’ın aylık 6 bin Türk Lirası şeklinde belirlenen kirasını rayiç kira bedellerinin ve yıllık bazda belirlenen TEFE-TÜFE artış oranının üzerinde aylık 9 bin...