03 / 05 / 2024

kiradan gelir getiren mülk bildirimi

kiradan gelir getiren mülk bildirimi

Gayrimenkulünüzü 2013 yılında kira verdiğinizi ve bu kiralamadan veri için belirlenen 3.200 TL'lik istisna bedelinden yüksek olduğunu farz edelim. Bu durumda gelir vergisi ödemeniz gerekiyor. İşte kiradan gelir getiren mülk vergisi...

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Çalışmadan yüksek gelir getiren yatırım fırsatları tespit edildi! Paraya para demeyeceksiniz

Günümüzde ekonomi herkesin birinci önceliği. Eski zamanlarda 'Allah'tan sağlık, devletten aylık' şeklinde özetlenen para-yaşam döngüsü günümüzde değişen iş yaşamı ve yatırım fırsatlarıyla boyut değiştirdi. Peki tam zamanlı çalışmadan yüksek gelir nasıl kazanılır? İşte detaylar...

Kovid-19'da arsa ve tarla patlaması: Satışlar 30 kat arttı!

Konut almayıp arsa ve tarlayı tercih edenlerin pandemi öncesine göre 30 kat arttı. Artık fazla gelir getiren yatırımlar arsa, tarla, bağ ve bahçe oldu.

Gayrimenkul sektöründe oyunun kuralları değişti!

Hem Türk hem de yabancı yatırımcıların geleneksel yatırımlardan çıkıp sürdürülebilir gelir getiren yatırım araçlarına yöneldiğini belirten FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış Kurucusu Füsun Yılmaz Phillipson, gayrimenkul sektöründe oyunun kurallarının değiştiğini söyledi.

Gayrimenkul sahipleri 2015'te kiradan 27,2 milyar TL kazandı!

1 milyon 383 binden fazla mülk sahibi geçen yıl kiradan yaklaşık 27,2 milyar lira gelir elde ettiğini beyan etti. Kira gelirlerinden hesaplanan vergi tutarı ise 3 milyar 943 milyon lira olarak kaydedildi.

3 aylık kiradan fazla gideri olan vergi ödemeyecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden Hazır Beyan Sistemi ile kolayca ödenebilen kira vergisinde bir püf noktası mevcut. Kira vergisi ödenirken eğer 3 aylık kiradan fazla gideriniz varsa mutlaka ‘gerçek gideri’ seçin.

Gayrimenkul gelir getiren yatırım hangisi?

Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, Ankara'daki lüks projelerde 350-5(X) bin TL aralığında satın alınan 1 +1 dairelerden 750bin 500 TL kira geliri elde edilebilirken, aynı değerdeki lüks ofisleri 2 bin-3 bin TL'ye kiraya vermenin mümkün olduğunu söyle

Kiradan ne kadar vergi kesilir?

Gelir Vergisi Mevzuatı gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelir için belli oran ve şartlarda vergi ödemesinin yapılması isteniyor. Peki, kiradan ne kadar vergi kesilir? İşte kira gelir vergisi..

Landwin, Türkiye'de yerel ortak arıyor!

Yüksek gelir getiren ticari gayrimenkuller satın almak ve büyük şirketlere kiralamak konusunda uzman Amerikalı Landwin, Türkiye'de yerel ortak peşinde. Peki, Landwin'in Türk ortağı kim olacak?

Kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir? Kiradan elde edilen gelir vergisi nereye ödenir?

Ölüdeniz plajlarının özel şirkete devri tartışma yarattı!

Dünyaca ünlü Ölüdeniz plajlarının özel şirkete devri tartışma yarattı. Yılda ortalama 8 milyon lira gelir getiren Ölüdeniz ve Belcekız plajlarının yıllık 2.6 milyon liraya ihale edildiği belirlendi. İhaleye karşı imza kampanyası başlatıldı.

Bayraktar ve Finansbank finansman anlaşması imza töreni 15 Mayıs'ta!

Finansbank, Türkiye’ nin büyümesinde önemli olduğunu düşündüğü gelir getiren gayrimenkul, enerji, altyapı ve de özelleştirme finansmanları başta olmak üzere proje finansmanındaki aktif rolünü devam ettiriyor.

Kiradan gelir getiren mülk vergisi!

Gayrimenkulünüzü 2013 yılında kira verdiğinizi ve bu kiralamadan veri için belirlenen 3.200 TL'lik istisna bedelinden yüksek olduğunu farz edelim. Bu durumda gelir vergisi ödemeniz gerekiyor. İşte kiradan gelir getiren mülk vergisi...

kiradan gelir getiren mülk bildirimi Haberi

kiradan gelir getiren mülk bildirimi

Kiradan gelir getiren mülk vergisi!

Gayrimenkulünüzü 2013 yılında kira verdiğinizi ve bu kiralamadan veri için belirlenen 3.200 TL'lik istisna bedelinden yüksek olduğunu farz edelim. Bu durumda gelir vergisi için beyanname vermeniz gerekiyor.


Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin 25 Mart 2014 tarihine kadar verilmiş olması; verginin ise 31 Mart'a kadar ödenmiş olması gerekiyor. İkinci taksitler ise Temmuz ayında ödeniyor.


Bir konuta birden fazla kişinin ortak olması halinde ise bu konuttan elde edilen kira geliri için her bir ortak söz konusu istisnadan ayrı ayrı yararlanabiliyor.


Kiradan gelir getiren mülk vergisi örnek 1:

Bayan (G) ve eşi Bay (H), 2013 yılında ayrı ayrı 1/2 hissesine sahip oldukları dairelerini konut olarak kiraya vermeleri sonucu, 25.000 TL kira...