26 / 07 / 2024

Kiralama işlemlerinin vergilendirilmesi

Kiralama işlemlerinin vergilendirilmesi

Gayrimenkul ticari işletmeye kayıtlı ise elde edilen gelir ticari kazancın bir unsuru sayılacağından, gelirin gayrimenkule isabet eden kısmı için fatura düzenlenecek ve ticari kazançla ilgili esaslara göre vergilendirilecektir...

Kiracısından şikayetçi olan ev sahiplerine soruldu: Kiralama için istenilen belgeler neler olmalı? Bakın ne yanıt geldi

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim giderek yükseliyor. Ev kiralarken ev sahiplerinin bilmesi gereken maddeler neler? Ev kiralarken neye dikkat edilmeli? Ev kiralarken hangi maddeler olmalı? Ev sahiplerine soruldu; Kiralama için istenilen belgeler neler olmalı?

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Pera GYO 2023'te 4,3 milyon TL kira geliri elde etti!

Pera GYO 2023 yılındaki kiralama işlemlerinin toplamı 4 milyon 351 bin 931 TL + KDV, satış işlemleri ise 3 milyon 840 bin 032 TL + KDV olarak gerçekleşti.

Ayvacık Tüneli ev ve arsa fiyatlarını en tepeye çıkardı!

Türk gayrimenkul sektörünün 16 senedir nabzını tutan gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlemlerinin online adresi Hepsimelak verilerine göre Ayvacık Tüneli ve Çanakkale bölgesinde satılık dairelerin metrekare fiyatı zirveyi gördü. İşte diğer ayrıntılar...

Tatile çıkacaklara müjde! Bütçeyi dörtte bire indiriyor! Günlük karavan kiralama! İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Yaz aylarının da gelişiyle birçok kişi, tatil planları yapmaya başladı! Otel fiyatları da yükselince, pek çok kişi karavan kiralama fiyatlarını araştırmaya başladı! Peki, günlük karavan kiralama fiyatları ne kadar? Çekme karavan ve motokaravan... İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Arnavutköy'de yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Arnavutköy'de yapım karşılığı kiralama işi ihalesi düzenliyor. İşte ihale detayları...

Haliç'te yapım veya onarım karşılığı kiralama işi ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Eyüpsultan'da yapım veya onarım karşılığı 49 yıllığına kiralama işi ihalesi düzenliyor. 

Deniz GYO 2021'de 22.7 milyon TL'lik kiralama işlemi gerçekleştirdi!

Deniz GYO, 2021 yılı içerisinde yıllık kira bedeli toplamı yaklaşık 22.7 milyon TL + KDV olan kiralama işlemi gerçekleştirdi.

Körfez GYO, 2021'de 24.9 milyon TL'lik satış yaptı!

Körfez GYO, 2021 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen alım, satım veya kiralama işlemlerinin toplu olarak bildirimi kapsamında, satım işlemleri toplam 24,9 milyon TL + KDV,  kiralama işlemlerinin toplamı 6,6 Milyon TL + KDV olarak

Pera GYO 2021'de 2.4 milyon TL kira geliri elde etti!

Pera GYO'nun 2021 yılındaki kiralama işlemlerinin toplamı 2 milyon 433 bin 970 TL + KDV, satış işlemleri ise 1 milyon 42 bin 373 TL + KDV  olarak gerçekleşti.

Mistral GYO 2021'de 11.3 milyon TL'lik kiralama işlemi gerçekleştirdi!

Mistral GYO, 2021'de 3 milyon 741 bin 525,43 TL'lik satım işlemi, 11 milyon 353 bin 753 TL kiralama işlemi gerçekleştirdi. 

Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Halk GYO, 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu satış ve kiralama işlemlerini açıkladı. Peki Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Ata GYO 2021'de 4.4 milyon TL kira geliri elde etti!

Ata GYO tarafından, 2021 yılı içerisinde yapılan ve kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin yıllık toplamının 4 milyon 424 bin 782 TL olarak gerçekleştiği açıklandı.

Kiralama işlemlerinin vergilendirilmesi Haberi

Kiralama işlemlerinin vergilendirilmesi

Gayrimenkul ticari işletmeye kayıtlı ise elde edilen gelir ticari kazancın bir unsuru sayılacağından, gelirin gayrimenkule isabet eden kısmı için fatura düzenlenecek ve ticari kazançla ilgili esaslara göre vergilendirilecektir. Bu nedenle GSM işletmecisi kiracılar tarafından gelir vergisi tevkifatı yapılmayacaktır. 


3- Kiralama İşleminin Katma Değer Vergisi Karşısındaki Durumu Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 17. maddesinin 4-d bendinde, iktisadi işletmelere dahil olmayan gayrimenkullerin kiralanması işlemlerinin katma değer vergisinden istisna olduğu açıklanmıştır. 


Konu ile ilgili olarak yayımlanan 31 seri no.lu KDV Genel Tebliği'nin "İşletmeye dahil olmayan gayrimenkullerin kiralanması işleminin katma değer vergisi karşısındaki durumu" başlıklı (B) bölümünün 2. fıkrasında; "... Gelir Vergisi Kanunu'nun 70. maddesinde sayılan mal ve haklar arasında yer alan gayrimenkullerin kiralanması işlemleri bir iktisadi işletmeye dahil olmamaları şartıyla Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 17/4=...