18 / 05 / 2024

kiralanan kullanılmazsa ne olur

kiralanan kullanılmazsa ne olur

Bir gayrimenkul kiraladığınızı ancak söz konusu gayrimenkulü kullanmadığınızı farz edelim. Bu durumda kiralananın kullanılmaması halinde nasıl bir işlem uygulanıyor? İşte ilgili kanun hükümleri ile yanıtı...

Asgari ücrete Temmuz 2024 zammı gelecek mi? Prof. Dr. Hakan Kara zam yapılmazsa ne olacağını paylaştı!

Milyonlarca kişi asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken Prof. Dr. Hakan Kara, asgari ücrete zam yapılmadığı takdirde oluşacak tabloyu paylaştı. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Ev, tarla ve araba alanların kar tartışmasına son nokta: Satış yoksa fiyat yok, kar yok!

Elinde birikmiş parası olan yatırımcılar tercihini ev, tarla ve araba gibi yatırım araçlarından yana kullanırken, ne kadar kar ettiklerini de hesaplamadan geçemiyor. Yatırımcıların yatırımları için biçtikleri değerler ise gerçekten doğru mu? tartışılıyor.

Yeni Peugeot Panoramik i-Cockpıt ilk olarak 3008'de kullanılacak! Peugeot 3008 ne kadar 2023?

Peugeot’daki değişimin bir sonraki adımı olan Yeni PEUGEOT Panoramik i-COCKPIT™, yenilikçi ve kararlı bir hareketle, ilk olarak yeni 3008’de kullanılacak. Peki, Peugeot 3008'in fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar... 

Miras paylaşımı nasıl hesaplanır? Miras paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras paylaşımına dair araştırılan birtakım yanıtlar bulunmaktadır. İşte o bilgilere dair detaylar!

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Evlat mirastan nasıl mahrum bırakılır?

Miras konusu ilk başta kulağa güzel gelse de aile içinde yaşanan bazı tatsız durumlarında habercisi olabilir. İşte miras konusunda anlaşılma sağlanamadığında olabilecekler!

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Mirasın kardeşlerden birisine devredilmesi için ne yapılır?

Miras paylaşımında kardeşler arasında sorun çıkabilmektedir. Peki bu durumda ne yapılabilir. Miras paylaşımı sorunu nasıl çözüme kavuşur? İşte detaylar!

Kardeşler arasında miras nasıl bölüşülür? Mal paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras konusunda pek çok kişinin kafasında sorular bulunmaktadır. Özellik mal paylaşımına dair sorular. İşte detaylar!

Su kullanılmazsa fatura gelir mi?

Su, elektrik, doğalgaz faturaları 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaştırılır. Peki Su kullanılmazsa fatura gelir mi? İşte detaylar!

Miras intikali yapılmazsa ne olur? Miras intikali süresi var mı?

Miras, kişinin ölümü ile birlikte mirasçılara geçen özel hukuk ilişkilerinin tümünü ifade ediyor. Eğer tapu sicilinde kayıtlı olan bir taşınmazın sahibi ölürse mirasın, mirasçılara intikaline miras intikali deniyor. Peki, Miras intikali yapılmazsa ne olur?

Instagram kullanıcılarına günün şoku! Add Your birtday hatası ne anlama geliyor, nasıl çözülür? 

Sosyal medya platformu Instagram'da meydana gelen  son gelişme kullanıcıları şok etti. Sabah saatleri ile birlikte Instagram profiline giriş yapmak isteyen kullanıcılar doğum günü ekleme durumu ile karşı karşıya kaldı. Peki, Instagram add your birthday ne demek?

Önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Önalım hakkı, bir gayrimenkulün satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı oluyor. Peki, önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait binayı yurt olarak yeniden kullanıma kazandırıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu olan GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait olan bir yapıyı yurt olarak yeniden kullanıma kazandıracak.

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, taşınan hastanelere yer verildi. Raporda, şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacağına da değinildi.

kiralanan kullanılmazsa ne olur Haberi

kiralanan kullanılmazsa ne olur

Kiralananın kullanılmaması!

Kiralanan taşınmazların kullanmamaları eğer kiracıdan kaynaklanıyorsa kiracı, kira bedelini yine ödemek ile yükümlü oluyor. Söz konusu husus, Türk Borçlar Kanunu kapsamında, 324 ve 325. maddede ele alınıyor;


IV. Kiralananın kullanılmaması

1. Genel olarak

MADDE 324- Kullanıma elverişli bulundurulduğu sürece kiralanan, kiracının kendisinden kaynaklanan bir sebeple kullanılmasa veya sınırlı olarak kullanılsa bile kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlüdür. Bu durumda, kiraya verenin yapmaktan kurtulduğu giderler kira bedelinden indirilir.


2. Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi

MADDE 325- Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder. Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek, ödeme gücüne sahip ve kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulması...