28 / 04 / 2024

Ev, tarla ve araba alanların kar tartışmasına son nokta: Satış yoksa fiyat yok, kar yok!

Ev, tarla ve araba alanların kar tartışmasına son nokta: Satış yoksa fiyat yok, kar yok!

Elinde birikmiş parası olan yatırımcılar tercihini ev, tarla ve araba gibi yatırım araçlarından yana kullanırken, ne kadar kar ettiklerini de hesaplamadan geçemiyor. Yatırımcıların yatırımları için biçtikleri değerler ise gerçekten doğru mu? tartışılıyor.



Yatırımcılar ellerindeki paraları değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Kimileri ev alırken kimileri araba ve arsa almaya devam ediyor.  Yatırımcılar paralarını değerlendirmenin ve kar etmelerinin mutluluğunu yaşarken, bir taraftan da daha satılığa bile çıkarmadıkları ev, arsa ve araba gibi yatırımlarına kendilerine göre değer biçmeye başladı. Hem halk hem de sosyal medyada en çok konuşulup tartışılan konular arasında karşımıza çıkan bu konuya son nokta ise Prof. Dr. Ali Ihsan Goker'den geldi. 

Prof. Dr. Ali Ihsan Goker'de konuyla ilgili paylaşım yapan isimlerden biri oldu. Göker, konuyla ilgili  X hesabından öyle bir paylaşım yaptı ki tartışmalara adeta son nokta oldu. İşte Prof. Dr. Ali Ihsan Goker'in o paylaşımı ve paylaşıma yapılan yorumlar...


Prof. Dr. Ali Ihsan Goker: ''Bu evi, tarlayı, arabayı vs X TL'ye aldım şimdi Y TL oldu diyenler o y TL'den alıcı bulabiliyor mu? Yoksa internetteki satılık ilanlarındaki uydurma rakamlara göre mi konuşuyor? Likit olmayan bir varlığın fiyatını alıcı belirler. Satıcı değil. Satılmayan varlığın da fiyatı yoktur'' dedi. 


Prof. Dr. Ali Ihsan Goker'in paylaşımın altına yorum yapan takipçilerden İbrahim Kara'da konuyu özetler nitelikte bir paylaşım yapmış. Kara; satınıcın rıza vermediği bir ticaret olmaz dediği paylamı şu şekilde; 

İbrahim Kara: ''Üç sene önceki 70-80 bin TL skalasındaki 2.el araçlar 500-600 bin TL, evler ise 300-400 bin TL den 3.5-4 milyon TL skalasında satıcının rıza vermediği bir ticaret olmaz, almak isteyenin alamadığı satmak isteyenin satamadığı, kredi faizlerinin yüksek olduğu bir dönem'' dedi. 

 

 

 

'Ev almak zorlaşıyor, konut üretim seferberliği başlatılmalı'!

Gayrimenkul sektöründe konut fiyatlarında nominal artış sürüyor...

Geri Dön