30 / 04 / 2024

Miras paylaşımı nasıl hesaplanır? Miras paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras paylaşımı nasıl hesaplanır? Miras paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras paylaşımına dair araştırılan birtakım yanıtlar bulunmaktadır. İşte o bilgilere dair detaylar!



TAPUSUZ MİRAS PAYLAŞILIR MI?

Tapusuz gayrimenkullerin satışı konusunda tapusuz gayrimenkulleri üzerinde mülkiyet hakkı bulunan tapusuz gayrimenkullerin sahipleri, gayrimenkulü tapuya kayıt ve mülkiyetlerini de tescil ettirmez ise, bu mülkiyetleri üzerinde tasarruf edemeyecekleri için bu mülkiyeti de başkalarına veremez devrini gerçekleştiremez.

MİRAS E-DEVLETEE GÖZÜKÜR MÜ?

Yakınınızdan herhangi bir miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ilk olarak 'www.turkiye.gov.tr' online olarak yani internet sitesine girmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise kullanıcı bölümünden kimlik numaranızı ve şifrenizi yazıp, giriş yapabilirsiniz. Ana sayfada yer alan arama butonuna 'veraset ilami sorgulama' yazmanız yeterlidir.

E-devletten sistemi üzerinden miras sorgulama yapabilmek için öncelikle e-devlet şifresine sahip olunmalıdır. E-devlet şifresine sahip olan vatandaşlar, e-devlet platformuna girerek ara kısmına veraset ilamı sorgulama ya da mirasçılık belgesi sorgulama yazarak miras sorgulamasını kolay bir şekilde yapabilir.

Peki “Miras paylaşımı nasıl hesaplanır? Miras paylaşımı yapılmazsa ne olur?” İşte bu konuda merak edilen soruların yanıtlar…


Geri Dön