13 / 05 / 2024

kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıp

kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıp

Borçlar Kanunu gereğince kiralama ilişkilerinde kiraya konu olan gayrimenkulün sonradan ayıplı hale gelmesi durumunda kiracının mal sahibine bildirmesi gerekiyor. İşte kiralananın sonradan ayıplı hale gelmesi ile ilgili esaslar..

Dolar 18 TL'yi devirirken 'Hızlı gittik yavaşlayabiliriz' mesajı ortaya çıktı! Oysaki...

Dolar/TL aralık ayından bu yana dün 18 TL'yi devirdi. Doların bu yükselişinde ABD'den gelen açıklamalar ve FED'in kararları etkili oldu. Doların bu kadar hızlı yükselmesine karşılık FED'ten ''Hızlı gittik yavaşlayabiliriz'' mesajı ortaya çıktı...

Fed faiz kararından sonra bilanço ortaya çıktı! İşte detaylar!

Fed faiz kararı açıklandı. Günlerdir piyasaların büyük bir merakla beklediği FED faiz kararının açıklanması ile bilançoda ortaya çıktı. İşte detaylar!

Gizli dolar planı ortaya çıktı

İran ve Rusya'nın dolar hakkında yaptıkları gizli plan ortaya çıktı. Rusya ve İran, aralarında yaptıkları anlaşmanın ardından ticari işlemlerden doları çıkarmayı planlıyor.

4 milyar dolar kripto para vurgunu yapan kraliçenin nerede saklandığı ortaya çıktı

Son dönemin en büyük dijital para vurgununa imza atan Dr. Ruja Ignatova piyasadaki adıyla 'Kripto Kraliçesi'nin nerede saklandığı ortaya çıktı. Ignatova piyasadan 4 milyar dolar vurgun yapıp kayıplara karışmıştı.

Emekli ve memurun zamlı maaşı yattı mı? Ne zaman yatacak? Zamlı maaş tablosu ortaya çıktı! Hemen bu rakamlara bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen memur ve emekli zammı belli oldu. Peki emekli ve memurun zamlı maaşları ne zaman yatacak? Milyonlarca kişinin zamlı maaş tablosu ortaya çıktı! Siz hemen bu zamlı maaş tablosuna bakın...

TÜİK'in hesaplamadığı enflasyon farkı ortaya çıktı! Asgari ücretlinin kaybı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) artık enflasyon rakamlarının hesaplanmasında madde sepetini kullanmama kararı aldı kurum bunun yerine endeks açıklayacak. TÜİK'in açıklamadığı enflasyon sepeti CHP tarafından hesaplandı. Asgari ücretlinin alım gücündeki kayıp rakamlarla ortaya konuldu.

Çiftçilere ucuz tohum şoku! Sahtekarlık böyle ortaya çıktı

Türkiye'de bazı illerde ortaya çıkan sahte tohum pazarlayanların "Ata hohumu, bol verimli ve kuraklığa dayanıklı" diyerek çiftçileri dolandırdığı ortaya çıktı. Tohum üreticileri çiftçileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Merkez Bankası'ndan 'eriyen dolar' açıklaması! 3 Haziran'dan sonra ortaya çıktı

Haziran ayında toplanarak politika faizi kararını açıklaması beklenen Merkez Bankası, merak edilen "dolar" açıklamasını yaptı. Bankanın 3 Haziran'ndan bugüne gelinen süreçte dolar cinsinden kaybı ortaya çıktı. İşte detaylar..

Hükümetin dolarla ilgili sır planı ortaya çıktı! Yükselecek diye bekleyenlere kötü haber mi?

Dolar kuru yeni haftanın ilk gününde, yüzde 1'e yakın artış yaşadı. Dolar, serbest piyasada 16,57 lira civarında, euro ise yüzde 1,1 yükselişle 17,78 liradan işlem gördü. Hükümetin dolar konusundaki beklentisi ve planı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Konut fiyatlarında korkutan rakamlar ortaya çıktı: 3 ay sonra daha kötü olacak

Konut fiyatları Türkiye'de rekor kırıyor. Bir dönem değerinin çok altında satılan konutlar inşaatların durması ve konuta olan talebin ters orantıyla patlaması nedeniyle cep yakıyor. 81 ilde yaşanan fiyat artışlarının haritası ortaya çıktı. 3 ay sonra daha kötü olacak tespiti yapıldı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı yeri yerinden oynatacak! Dolarla ilgili flaş talimat ortaya çıktı

Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini 14'te tuttu. Merkez Bankası'nın bu kararı piyasalarda sürpriz etkisi yaratmazken, kararda hükümetin "Dolar da faiz de düşecek" talimatının etkisi olduğu ortaya çıktı.

Dolar yükseldi, piyasaların beklentisi ortaya çıktı! Bakın ne düşünüyorlar

Doların bugün 16 TL'ye dayanmasının ardından piyasaların yorumları da ortaya çıktı. Piyasalar, doların Aralık ayındaki gibi bir anda sıçrayacağına inanmıyor.

Beşiktaş’taki ‘Gizemli Tünel’in sırrı ortaya çıktı! Yol aniden çökünce boyutu anlaşıldı

İstanbul Beşiktaş'ta yolun aniden çökmesiyle ortaya çıkan gizemli tünelin sırrı ortaya çıktı. Etiler Tamburi Ali Efendi Sokak'ta, ortaya çıkan tünelde ekipler inceleme yaptı ve son durum bilgisi kamuoyuna açıklandı.

kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıp Haberi

kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıp

Kiralananın sonradan ayıplı hale gelmesi!

Borçlar Kanunu gereğince kiralama ilişkilerinde kiraya konu olan gayrimenkulün sonradan ayıplı hale gelmesi durumunda kiracının mal sahibine bildirmesi gerekiyor.


Ayıpları kiraya verene bildirme borcu..

Kiracı, kendisinin gidermekle yükümlü olmadığı ayıpları kiraya verene gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bundan doğan zarardan sorumludur.


Ayıpların giderilmesine ve kiralananın gösterilmesine katlanma borcu..

Kiracı, kiralananın ayıplarının giderilmesine ya da zararların önlenmesine yönelik çalışmalara katlanmakla yükümlüdür.


Kiracı, bakım, satış ya da sonraki kiralama için zorunlu olduğu ölçüde, kiraya verenin ve onun belirlediği üçüncü kişinin kiralananı gezip görmesine izin vermekle yükümlüdür.


Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce  kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır.


Kiracının kira bedelinin indirilmesine ve zararının giderilmesine ilişkin hakları saklıdır.



Dükkan kiracı hakları...