28 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararı yeri yerinden oynatacak! Dolarla ilgili flaş talimat ortaya çıktı

Merkez Bankası'nın faiz kararı yeri yerinden oynatacak! Dolarla ilgili flaş talimat ortaya çıktı

Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini 14'te tuttu. Merkez Bankası'nın bu kararı piyasalarda sürpriz etkisi yaratmazken, kararda hükümetin "Dolar da faiz de düşecek" talimatının etkisi olduğu ortaya çıktı.



Merkez Bankası, 2022 yılının 5. faiz kararını bugün açıkladı. Milyonların beklediği kararı bugün saat 14.00'da açıklandı ve banka, politika faizini 14 seviyesinde tuttu. Bu karar, piyasalarda büyük bir sürpriz yaratmadı.

DÜNYA TERSİ YÖNDE POLİTİKA İZLİYOR

Dünya Merkez Bankaları ise Türkiye'nin tam tersi yönde bir karar izliyor. Başta Amerika Merkez Bankası olmak üzere Avrupa, Rusya ve Çin Merkez Bankaları politika faizini artırmak için kolları sıvadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön