04 / 05 / 2024

Çiftçilere ucuz tohum şoku! Sahtekarlık böyle ortaya çıktı

Çiftçilere ucuz tohum şoku! Sahtekarlık böyle ortaya çıktı

Türkiye'de bazı illerde ortaya çıkan sahte tohum pazarlayanların "Ata hohumu, bol verimli ve kuraklığa dayanıklı" diyerek çiftçileri dolandırdığı ortaya çıktı. Tohum üreticileri çiftçileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Hububat fiyatlarının tohumluk fiyatlarını da doğrudan etkiledi. Hububat alım fiyatları bu yıl geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık 3 kat arttı. Çiftçi sertifikalı tohum kullanım desteğinin de aynı oranda artmasını ve zamanında ödenmesini bekliyor. 

Hububat tohumluğu fiyatları belirlenirken tüm sektörler için kabul gören yüzde 20’lik kâr payının da eklenmesi tohumculuğun devamlılığı açısından önemli. 

Öte yandan Anadolu'nun çeşitli illerinde köy köy dolaşarak çiftçilere sahte tohum satıldığı ortaya çıktı.

Dolandırıcıcların çiftçileri dolandırırken "bol verimli ve kuraklığa dayanıklı" diyerek kandırdığı uyarısı yapıldı.

 Çiftçilere ucuz tohum şoku! Sahtekarlık böyle ortaya çıktı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön