29 / 04 / 2024

kiralar enflasyon oranında mı artacak

kiralar enflasyon oranında mı artacak

Sözleşmesi yenilenen kiralarda yapılacak yıllık zamlar, Borçlar Kanunu madde 344 gereğince ÜFE oranları baz alınarak yapılıyor. Peki, kiralarda yıllık artış oranı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı...

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

İTO Başkanı Avdagiç'ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin OVP’de hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirtti.

Çay ihracatı yılın 9 ayında yüzde 23 oranında arttı

Türkiye'den senenin dokuz ayında yapılan çay ihracatı, 2022 senesinin aynı dönemine göre gelirde yüzde 23 oranında yükseldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da İspark ücretlerine yüzde 55 ile 57 oranında zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 3. oturumunda İspark'ın otopark ücret tarifelerine yüzde 57 oranında zam yaptığını açıkladı. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Böyle zam görülmedi! Tüm işçilerin maaşları yüzde 107.49 oranında artıyor

Ünlü üretici, tüm çalışan işçilerinin maaşlarına yüzde 107,49 oranında zam yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Toz şekere 3 ayda tam 9 defa zam geldi! Yüzde 29,7 oranında zamlandı! İşte güncel toz şeker fiyatları...

Türkşeker, mayıs ayından bugüne kadar şekere toplam 9 defa zam yaptı. Mayıs ayı başında KDV hariç kilogram fiyatı 18,5 Türk Lirası olan toz şeker, 14 Ağustos tarihinde ise 24 Türk Lirası’na çıkarak yüzde 30 oranında zamlanmış oldu.

Enflasyon hesabı şaştı! Son 18 ayın en yüksek enflasyon oranı yaşanıyor!

Yıllık enflasyon hesabında 8 aydır devam eden düşüş trendi sona erdi. Yıllık enflasyon TÜİK verilerine göre yüzde 47,83’e yükseldi.

Sebze ve meyve fiyatlarına mazot darbesi: Fiyatları yüzde 20 oranında artacak!

Motorinin litresinin 26 TL seviyesinden 33 TL’ye kadar çıkmasının ardından, bu hafta itibarıyla yaş sebze ve meyve ile kuru gıda fiyatlarında en az yüzde 20 oranında artış olması bekleniyor. İşte detaylar.... 

İzmir'de suya yüzde 43 oranında zam!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, geçerli olmak üzere ağustos ayından itibaren suyun metreküp fiyatına yüzde 43,47 oranında zam yapma kararı aldı.

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Memurlara yüzde 60 oranında refah payı geliyor! Emekliler de bu paydan faydalanacak mı?

Haziran enflasyonu yüzde 1-2 çıkarsa memur emeklilerine yüzde 14-15, diğerlerine yüzde 16-17 zam yapılacak. En düşük memur maaşının 22 bin lira olması için yüzde 60 oranında refah payı zammı yapılacak olması ise emeklilerde beklenti yarattı.

kiralar enflasyon oranında mı artacak Haberi

kiralar enflasyon oranında mı artacak

Kiralarda yıllık artış oranı nasıl hesaplanır?

Sözleşmesi yenilenen kiralarda yapılacak yıllık zamlar, Borçlar Kanunu madde 344 gereğince ÜFE oranları baz alınarak yapılıyor. ÜFE oranları bülteni Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanıyor.


Yİ-ÜFE sanayi sektöründeki üreticilerin yurt içine sattıkları ürünlerin fiyat değişimini yansıtmaktadır. Geçmişte Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve ÜFE olarak adlandırılan endekslerin yerine bundan sonra Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi kullanılıyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Yİ-üFE oranları yukarıda da belirtildiği gibi her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Şubat 2014 dönemine ait ÜFE oranları bugün açıklandı. Buna göre, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi...