05 / 05 / 2024

kiralık daire sıkıntısı çözüldü

kiralık daire sıkıntısı çözüldü

Kiralık daire sayısında artış Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altınay, son aylarda yatırımcının konuta yönelmesiyle birlikte kiralık ev sayısında artış gözlendiğini söyledi. Bu yıl, geçmiş yıllara oranla kiralık ev sıkıntısı kısmen aşıldı.

Kiralık konut sıkıntısı gitgide büyüyor! Artan taleplere karşı kiralık konut bulunamıyor!

Kandemir Emlak’ın sahibi Necmi Kandemir emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kandemir artan taleplere karşı kiralık ev bulunmadığını söyledi.

Kiralık daire sayısı artıyor ama kiralar düşmüyor!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz yaptığı açıklamada kiralık daire fiyatlarında düşüş olmadığını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde...

O şehirde kiralık ev uyarısı!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, "Eskişehir'deki üniversiteleri tercih eden ya da edeceklerin bir an evvel ev kiralaması gerekiyor. Bu yıl kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşayacağız" dedi...

Sedat Altınay: Kiralık evde sıkıntı yok!

Türkiye’de konut fazlalığı olduğunu söyleyen Sedat Altınay, “Türkiye’deki konut stoğuna baktığımızda satılık dairelerin yanı sıra kiralık dairelerde de herhangi bir sorun yok" diye konuştu.

Bursa'da kiralık ev sıkıntısı yok!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, bölgede kiralık ev sıkıntısının olmadığı söyledi. Çelebi, “İstenen bölgede ev bulunabiliyor. Artışlar da enflasyona bağlı gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin kiralık ev sıkıntısı çözülecek!

Univa ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından üniversite öğrencilerinin konaklamasına yönelik beklentilerini ortaya çıkaran bir araştırma yayınlandı. Araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 70'i kiralık ev sıkıntısı yaşıyor.

Fatsa'da kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor!

Yaklaşık 120 bin nüfusa sahip Ordu’nun Fatsa ilçesinde kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Şehirde kiralık ev fiyatlarında bu yıl yaklaşık yüzde 10 artış oldu.

Kiralık daire aramalarında Şişli ve Beşiktaş öne çıktı!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından konut aramalarında öğrenci etkisi kendini hissettirdi. En çok üniversitenin bulunduğu İstanbul’da Temmuz ve Ağustos aylarında ağırlıklı olarak “uygun fiyatlı kiralık daire” araması yapıldı.

İstanbul'da kiralık daire sıkıntısı yok!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla gözler kiralık evlere çevrildi. Öğrenciler, boş ev arayışına girdi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'da kiralık daire sıkıntısı olmadığını söyledi.

Merve Boluğur Etiler'de kiralık daire bakıyor!

Son zamanlarda haklarına sürekli "boşanıyorlar" haberleri çıkan Murat Dalkılıç ve Merve Boluğur çiftinden yeni haber geldi. Merve Boluğur Etiler'de kiralık daire bakıyor. Bu da dedikoduları güçlendiriyor.

İnşaat çeliğinde arz sıkıntısı var!

Müteahhitlerle çelik üreticileri arasında tartışmalara neden olan inşaat çeliğinde arz sıkıntısını gidermek adına ihracat siparişlerini erteleyenler yurt içinde bekledikleri talebin gelmemesi nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

kiralık daire sıkıntısı çözüldü Haberi

kiralık daire sıkıntısı çözüldü

Kiralık daire sayısında artış Konya Emlakçılar Odası Başkanı Alünay, son aylarda yatınmcmm konuta yönelmesiyle birlikte kiralık ev sayısında artış gözlendiğini söyledi.

Konya'da her yıl kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle vatandaşlar geçmiş yıllarda kiralık ev bulmakta zorlandı. Talebin artmasına bağlı olarak da şehirde kiralık daire fiyatları yükseldi. Öğrencilerin yoğun olduğu mahallelerde kira fiyatları neredeyse tavan yaptı. Bu yıl ise, geçmiş yıllara oranla kiralık ev sıkıntısı kısmen aşıldı. Yatırımcılar tercihini konuttan yana kullandı. 


Bu durum da Konya'da kiralık dairelerin artmasına neden oldu. Kiralık konutların artmasına paralel olarak ise, kira fiyatlarındaki artış durdu. Şehirde kira fiyatlarının geçen yıl olduğu gibi 275 ile 800 TL arasında değiştiği görüldü. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, kiralık dairelerin artmasını, yatırımcının konuta yönelmesine bağladı. 


SIKINTI ÇÖZÜLDÜ MÜ? 

Altınay, "Konyamızda 4...