13 / 05 / 2024

kiralık daireler izmir

kiralık daireler izmir

Kira getirilerine bakıldığında İzmir'in yüzde 13'lük kira getirişi ile Adana'nın (yüzde 14) ardından ikinci sırada. Bunun en önemli sebebi İzmir'in önemli bir öğrenci kenti olması. Şehirde dokuz üniversite var...

İzmir'deki en pahalı kiralık evin fiyatı dudak uçuklattı! Görenler satılık zannediyor!

İzmir'de yaz sezonu açıldı. Sezonun açılmasıyla beraber, emlak sitelerinde yer alan kiralık bir evin fiyatı dudak uçuklattı. İzmir'in en pahalı kiralık villasının fiyatını görenler satılık fiyatı zannediyor. 

O ilde kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü!

Ülke genelinde kiralık daireler gündemden düşmüyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle Konya’da ev tutmakta zorlanan vatandaşlara güzel haber geldi. Konya'da kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü.

İzmir'de kiralık ev sorunu büyüyor!

İzmir'de konut satışları hareketlenmeye başlandı.  FCTU İzmir'de konutlara talebin arttığını kiralık konut arzının daralmaya başladığını dile getirdi. 

İzmir'de kiralık konut stoku tükendi!

Türkiye'de kiralık ev sorunu gittikçe büyüyor. Özellikle İzmir'de kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

İzmir'de kiralık evlere talep arttı!

İzmir'de kiralık evlere olan talep artışı tavan yaptı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, evlerinden tahliye edilmek istenen kiracılara önerilerde bulundu.

İzmir'de kiralık ev bulmak zorlaştı!

İzmir'de kiralık evlerde talep patlaması yaşanıyor. Özellikle Menderes'te kiralık daire bulmak neredeyse imkansız.

İzmir'deki günlük kiralık evde 1 genç öldü!

İzmir Buca’da uyuşturucu hap satın alan 4 gençten ikisi gittikleri günlük kiralık evde fenalaştı. Evdeki gençlerden Oğuzhan Değirmenci hayatını kaybetti.

Evora İzmir'de büyük daireler ön satışta!

1,090 adet daire, 37 ticari birim ve 121 odalı otelin yer aldığı Evora İzmir projesinde büyük daireler ön satışa çıktı.

İbrahim Şahin günlük kiralık dairelere karşı uyardı!

Vali Şahin, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolaysıyla düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada günlük kiralık daireler ile ilgili muhtarları uyararak "Etrafınızda şüpheli, yabancı bir davranış gördüğünüzde mutlak suretle ilgili yerlere bildirmeniz gerekir." dedi.

İzmir Alsancak’taki günlük kiralık evler isyan ettirdi!

İzmir Alsancak’ta sayıları her geçen gün artan günlük kiralık evler, sonunda otel ve pansiyon işletmecilerini isyan ettirdi. İşletmeciler, “Biz vergimizi ödeyip istihdam yaratırken, bu evlerin çoğu ahlaki olmayan işler için kullanılıyor” diye konuştu

Nef 12 Merter'de kiralık daireler 1.800 TL'den başlıyor!

Nef 12 Merter'de kiralık daireler 1.800 TL'den başlıyor. Konut, ofis, otel ve ticaret alanlarının yer aldığı Nef 12 Merter projesinde teslimler hemen yapılıyor...

Nef 03 Kağıthane'de kiralık daireler 1.500 TL'den başlıyor!

Nef 03 Kağıthane'de aylık 1.500 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık daireler bulunuyor. Hemen teslim edilen Nef 03 Kağıthane'de dairelerin satış fiyatları 360 bin liradan başlıyor...

Günlük kiralık ev kanunu!

İçişleri Bakanlığı gayri-resmi otelcilik hizmeti verilmesinin önüne geçmek için, günlük kiralık daireler hakkında birtakım kararlar almıştı. Peki, günlük kiralık ev kanunu esasları nelerdir? İşte yanıtı..

kiralık daireler izmir Haberi

kiralık daireler izmir

İzmir geçen yıl ağustos ayında yayımladığımız "Emlak Raporu"nda yüzde 14,2 ile en çok getiri sağlayan kent olarak karşımıza çıkıyordu. Getiri oranını (yüzde 13,96) korusa da İstanbul, Antalya ve Adana'nın gerisinde kaldı. Bu, 2008'den bu yana ilk kez oluyor. 


Diğer yandan kira getirilerine bakıldığında İzmir'in yüzde 13'lük kira getirişi ile Adana'nın (yüzde 14) ardından ikinci sırada. Bunun en önemli sebebi İzmir'in önemli bir öğrenci kenti olması. Şehirde dokuz üniversite var. Kent dışından okumaya gelen öğrenciler özellikle kiralık konut açısından önemli bir talep yaratıyor. GYODER'in Aralık 2012'de yayınladığı "İzmir Gayrimenkul Sektörü" raporuna göre 2012'de İzmir'de 50 yaş ve üzerinde yaklaşık 62 bin bina (yaklaşık 120 bin konut-daire) var. 2020'de 50 yaşını dolduracak bina sayısı yaklaşık 85 bin, konut sayısı ise 150 bin...