23 / 07 / 2024

kiralık gayrimenkul işyeri ev stopaj

kiralık gayrimenkul işyeri ev stopaj

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki yazısında kiralanan gayrimenkulün hem işyeri hem ev olarak kullanımında stopajdan bahsetti...

Belediyelerden iki ilde kiralık 16 iş yeri!

Muğla Dalaman ve Kayseri Kocasinan'da yer alan toplamda 16 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu kiralama ihaleleri 31 Temmuz ve 6 Ağustos'ta yapılacak.

Ankara Büyükşehir'den kiralık 67 iş yeri! 4 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da yer alan 67 iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Kiraya verilecek olan iş yerlerinin kira bedelleri 4 bin 800 TL'den başlıyor. 

Belediyelerden iki ilde satılık 12 iş yeri! 2 milyon 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Afyonkarahisar ve Manisa'da yer alan 12 adet iş yeri satışa çıkarıldı. İş yerlerinin satış ihaleleri 28 Haziran ve 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Günlük kiralık evlerde 101 gün uyanıklığı!

Tatil beldelerindeki fırsatçılar günlük kiralık evler için getirilmiş olan ‘100 gün sınırı' ve ‘komşu onayı' kriterini sıra dışı bir yöntemle aşıyor.

Konut kiralık stoku azalıyor, iş yeri kiralıklarının stokları yükseliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektöründe konut satışlarının düştüğünü, kiralıkların stoklarının eridiğini, işyeri stoklarının ise arttığını açıkladı.

İki ilde belediyelerden satılık 9 iş yeri!

Çankırı ve Bilecik'te yer alan toplamda 9 iş yeri satışa çıkarıldı. İş yerlerinin satış ihaleleri 30 Mayıs ve 3 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Antalya ve bir şehirde daha kiralık 20 gayrimenkul! Otopark, iş yeri, rekreasyon alanı, büfe...

Antalya ve Kayseri'de yer alan 20 gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu ihaleler 15 Mayıs ve 16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Muğla ve Çanakkale'de kiralık 5 iş yeri! 1.500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Muğla ve Çanakkale'de yer alan iş yerleri için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu iş yerlerinin kira bedelleri 1.500 TL'den başlıyor.

İki belediyeden kiralık 18 iş yeri!

Bursa ve Datça'da yer alan toplamda 18 iş yeri kiraya verilecek. Söz konusu iş yerlerinin kiralama ihaleleri 2 Mayıs ve 8 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

İstanbul ve İzmir'de kiralık 13 iş yeri!

İstanbul Çatalca ve İzmir Menemen'de yer alan 13 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte 25 ve 26 Mart'ta gerçekleştirilecek olan o ihaleler ile ilgili detaylar...

Belediyeden İstanbul ve 1 ilde daha kiralık 100 iş yeri! Mega kentte iş yeri arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

İstanbul ve Mersin'de yer alan 100 iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. İş yerlerinin kiralama ihaleleri 14 Mart tarihinde yapılacak.

Kütahya ve Artvin'deki 13 gayrimenkul satışa çıktı! Konut, iş yeri, kargir bina, fındık bahçesi... 

Kütahya ve Artvin'de yer alan 13 gayrimenkul için satış ihalesi düzenleniyor. Konut, iş yeri, fındık bahçesinin satışa çıkarıldığı ihaleler 29 Şubat ve 5 Mart'ta yapılacak.

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

kiralık gayrimenkul işyeri ev stopaj Haberi

kiralık gayrimenkul işyeri ev stopaj

Bazı durumlarda, konut olarak kiralanan gayrimenkulün, aynı zamanda işyeri olarak kullanılması da söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlarda, ödenen kiradan dolayı stopaj (vergi kesintisi) yapılıp yapılmayacağı ve ödenen elektrik, telefon, su vb. giderlerin indirim konusu yapılıp yapılamayacağı duraksamaya neden oluyor. 


1- İşyeri Ve Stopaj Gelir Vergisi Kanunu'nun 37. maddesinde her türlü ticari ve sınai faaliyetten doğan kazançların ticari kazanç olduğu hüküm altına alınmıştır. 


Vergi Usul Kanunu'nun 156. maddesindeTicari, sınai, zirai ve mesleki faaliyette işyeri; mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane, şube, depo, otel, kahvehane, eğlence ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çiftlik, hayvancılık tesisleri, dalyan ve voli mahalleri, madenler, taş ocaklan, inşaat şantiyeleri, vapur büfeleri gibi ticari, sınai, zirai veya mesleki faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yerlerdir." hükmü yer...