28 / 04 / 2024

kiraya verilecek hazine arazileri

kiraya verilecek hazine arazileri

Türkiye'deki atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda 21 ilde toplamda 20 milyon metrekare hazine arazisi kiralanacak. İşte detaylar...

Ankara ve Edirne'deki 412 gayrimenkul kiraya verilecek! 

Ankara ve Edirne'de bulunan toplam 412 gayrimenkulü kiraya verilecek. Söz konusu kiralama ihaleleri 25 Ocak tarihinde yapılacak.

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

Çiftçiler dikkat! İki sene ekilmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Kanun teklifi resmen verildi! 

Çiftçiler dikkat! İki sene ekilmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Kanun teklifi resmen verildi! İşte ayrıntılar...

Çeşme Belediyesi Alaçatı Yat Limanı için ihaleye çıkıyor! 10 yıllığına kiraya verilecek!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı Alaçatı Yat Limanı için kiralama ihalesi düzenliyor. Yat limanı, 10 yıllığına kiraya verilecek...

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki macera parkı 15 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde bulunan Macera Parkı Alanı Yap – İşlet modeli kapsamında 15 yıllığına kiraya verilecek.

Kiralık arsa bakanlar dikkat! O ilde 139 adet taşınmaz kiraya verilecek!

Kırşehir Belediye Başkanlığı'ndan 139 adet tarla kiraya verilecek. Peki kiraya verilecek taşınmazlara kaç TL değer biçildi? İşte detaylar...

Mülkiyeti hazineye ait taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa ili, Şehzadeler ilçesinde yer alan taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek.

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Balıkesir'de belediyeden 11 adet dükkan kiraya verilecek!

Havran Belediye Başkanlığı tarafından, Balıkesir ili, Havran ilçesi, Camiikebir Mahallesi 11 adet dükkan kiraya verilecek.

Antalya'da 11 adet taşınmaz kiraya verilecek!

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Antalya ili, Merkez ilçesinde yer alan Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan 11 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Belediyeden güzel haber! İzmir'de 9 gayrimenkul 3 yıllığına kiraya verilecek!

Urla Belediye Başkanlığı tarafından; İzmir ili, Urla İlçesi, Gülbahçe Mahallesi, Güvendik Mahallesi, Özbek Mahallesi, Yaka Mahallesi ve Hacıisa Mahallesinde yer alan 9 farklı gayrimenkul ayrı ayrı kiraya verilecek.

İzmir'de 2 adet dükkan kiraya verilecek! Belediye'den kaçırılmayacak fırsat!

İzmir ili, , Çili ilçesi, Ahmet Taner Kışlalı ve Aydınlık Evler mahallesinde yer alan 2 farklı dükkanı ayrı ayrı kiraya verilecek.

Kiralık dükkan arayanlar dikkat! Büyükşehir belediyesi 64 adet dükkanı kiraya verilecek! 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 64 adet taşınmazın kirasına ilişkin tüm detaylar belli oldu. Peki kiraya verilecek dükkanlar nerede konumlanıyor? İşte detaylar...

kiraya verilecek hazine arazileri Haberi

kiraya verilecek hazine arazileri

Ülkemizde atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra tarımsal üretimin stratejik önemi gündeme otururken, atıl arazilerde tarımsal üretim ve birincil üretimden sonra, kurutma ve işleme tesisi yatırımları için hibe desteği uygulamaya alındı. 

8 Mart tarihinde yayımlanan 31772 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan  Cumhurbaşkanı Kararı'na göre atıl arazilerde tarımsal üretim ve tesis yatırımları için yüzde 75'e kadar hibe desteği verilecek. 

Peki hazine arazisi nasıl kiralanır? Hazine arazisi hibe desteği nasıl alınır? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Rusya-Ukrayna savaşından sonra gündeme gelen atıl arazilerin tarımsal üretime kazandırılmasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün de büyük role sahip. Konuyla ilgili olarak çalışmalarına hız kesmeden devam eden Milli Emlak Genel Müdürlüğü, bu sene topraksız...