04 / 05 / 2024

kırgızistan 2013 yılı ekonomisi

kırgızistan 2013 yılı ekonomisi

Sanayi üretiminde yüzde 8,4, tarım sektöründe yüzde 6, yatırım hacminde yüzde 11, hizmet sektöründe yüzde 16 artışın olduğu Özbekistan ekonomisinde, yıllık büyüme rakamı yüzde 8 oldu

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Kırgızistan'da mali suçlarla ilgili af ilan edildi!

Kırgızistan'da siyasi yönetimi elinde bulunduran Başbakan Sadır Caparov, ülkede ekonomik çöküşü engellemek amacıyla mali suçlarla ilgili af ilan ettiğini açıkladı.

Kırgızistan-Özbekistan sınırında arazi kavgası!

Kırgızistan-Özbekistan sınırında taşlı dün akşam arazi anlaşmazlığı nedeniyle taşlı ve sopalı kavga yaşandı...

Türk müteahhitler Kırgızistan’da 901 milyon dolarlık proje hayata geçirdi!

Türk Cumhuriyetlerinden Kırgızistan büyük bir dönüşüm içinde. Dışa açılma politikası istikrarlı bir şekilde sürüyor: Türk müteahhitler de Kırgızistan’da 901 milyon dolarlık proje hayata geçirdi.

Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinde yeni yatırım atağı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Boronov'un katılımı ile İş Forumu ve Karma Ekonomik Komisyonu toplantılarında karşılıklı yatırım imkanları değerlendirilecek.

Kırgızistan'da yatırımcı işletmeler emlak vergisinden muaf!

Kırgızistan'da her türlü sanayi üretimi yapacak yeni yatırımcı işletmeler 5 yıl emlak, satış, gelir ve arazi vergisinden muaf tutuldu.

THY Kırgızistan'da merkez ofisi açtı!

Türk Hava Yolları, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yeni merkez ofisi açtı. İki katlı yeni merkez ofisinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

OSTİM OSB Kırgızistan'a rol model oldu!

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın "Kırgızistan'da kurulacak pilot OSB için inşaat ve yönetimden, bu konuda gerekli mevzuatın hazırlanmasına kadar pek çok konuda danışmanlık desteği vereceğiz." dedi.

OSTİM OSB Kırgızistan'a rol model oldu!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, "Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Koruma Ajansı ile bu ülkede pilot OSB kurulmasına yönelik iş birliği mutabakat zaptı imzaladık" dedi...

Kırgızistan'dan Türkiye'ye HES inşaatları için yatırım çağrısı!

Kırgızistan Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov, "Kırgızistan olarak, küçük ve orta ölçekli hidroelektrik santrallerin inşaatı konusunda Türkiye’den yatırım çekmek istiyoruz" dedi.

TİKA'dan Kırgızistan'a su şebekesi desteği!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın kuzeyindeki Çuy bölgesinde Issık Ata İlçesi Yuryevka köyün temiz içme suyu ihtiyacını karşılayan bir projeyi tamamladı.

TİKA Kırgızistan'daki su şebekesinin açılışını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın kuzeyindeki Çuy bölgesinde Issık Ata İlçesi Yuryevka köyün temiz içme suyu ihtiyacını karşılayan bir projeyi tamamladı.

Çin- Kırgızistan- Özbekistan demiryolunun inşaatı 2016'da başlayacak!

Kırgızistan Başbakanı Temir Sariyev, Çin-Kırgızistan-Özbekistan demiryolununun inşaatının ilk aşaması 2016 yılında başlayacağını açıkladı. Sariyev, şu anda projenin koordine aşamasında olduğunu belirtti.

kırgızistan 2013 yılı ekonomisi Haberi

kırgızistan 2013 yılı ekonomisi


Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından birliğin üyelerinden Rusya yeraltı zenginliklerini, siyasi nüfuzunu genişletmek için kullanmaya çalışırken, Türk cumhuriyetleri bağımsızlıklarının 22. yılını yüksek ekonomik büyümeyle kutluyor. Rusya, son yıllarda dış politikada etkinliğinin artması, yaptığı ticari anlaşmalar ve üyesi olduğu uluslararası birliklerin katkısıyla ekonomisini güçlendirmeye devam ediyor. 


Petrol ve doğalgaz ihracatında dünyanın sayılı ülkelerinden olan Rusya, toplamda büyük rakamlara ulaşan füze sistemleri başta olmak üzere büyük çapta silah satışı gerçekleştiriyor. Devlet bünyesinde bulundurduğu dev şirketler ve milyar dolarlık oligarklarla sık sık gündeme gelmeye devam ediyor.  


Rusya'nın son yıllardaki en büyük ekonomik yatırımlarından birini olimpiyat oyunlarının düzenleneceği Soçi ve çevresine yaptı. Son olarak Rusya Ukrayna'ya 15 milyar dolar yardım ederek ve bu ülkeye sattığı doğalgazın fiyatında yüzde 30'a varan indirim yaparak gündeme geldi. Rusya...