07 / 07 / 2024

Kırıkkale Sulu Mağarası yapımı

Kırıkkale Sulu Mağarası yapımı

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bulunan Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması amacıyla çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kırıkkale'de tarım arazilerinin sanayi arsasına dönüştürülmesi mecliste!

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi Beyobası, Işıklar, Uzunlar ve Akçakavak köylerinde tarım arazilerinin sanayi arsasına dönüştürülmesi ve çiftçilerin mağduriyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Önal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırıkkale Sulu Mağarası turizme kazandırılıyor!

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bulunan Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması amacıyla çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Kırıkkale’nin yeni adliye binası hizmete girdi!

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, yeni hizmete giren adliye binasını basın mensuplarına tanıttı. Adliye binasının 40 bin metrekare olduğunu söyleyen Ayaz, binada 42 duruşma salonun olduğunu ifade etti.

Kırıkkale Yeşil Vadi Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Ankara ile Kırıkkale arasındaki Kızılırmak Vadisi'nde hayata geçirilen Yeşil Vadi projesinde sona yaklaşıldı.

Fi Yaka Kırıkkale mağdurlarına çözüm sözü!

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, bölgede inşa edilen Fi Yaka Konutları'nın hak sahipleri ile bir araya geldi. Can, evini teslim alamayan vatandaşlara çözüm sözü verdi.

Kırıkkale'nin Büyükavşar ve Küçükavşar köylerinin yol sorunu TBMM'de!

CHP'li Bayraktutan, Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar ve Küçükavşar köyleri arasındaki yol sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kırıkkale'deki Büyükavşar-Yaylayurt köylerinin yol sorunu TBMM'de!

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar ve Yaylayurt köyleri arasındaki yol sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kırıkkale'deki Büyükavşar-Dağobası köylerinin yol sorunu meclis gündeminde!

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar-İmirli-Dağobası köyleri arasındaki yol sorunu meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Fi Yaka Kırıkkale mağdurları TMSF'ye başvurdu!

Fi-Yaka’nın Kırıkkale daire sahipleri, haklarını aramak için dernek kurdu. Mağdurlar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı’na dilekçe yazdı.

Fi Yapı Kırıkkale mağdurları dernekleşiyor!

Türkiye’nin bazı bölgelerinde olduğu gibi Kırıkkale’de de konut yaparak hak sahiplerini mağdur eden Fi Yapı’nın çok sayıda konutu hak sahiplerine teslim edilmeyi bekliyor. Kırıkkale’de de bulunan hak sahipleri, hukuki mücadelesini dernekleşme yolunda ilerletecek.

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne spor sahası yapıldı!

Kırıkkale Üniversitesi, evrensel standartlara ulaşma çabasının yanı sıra öğrencilerin kampüs içerisinde güzel vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar ve rekreasyon alanlarını artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda üniversitenin İslami İlimler Fakültesi’nde spor sahası yapıldı.

Kırıkkale Vadi Premium'da lansmana özel fiyatlarla!

Sağlık Yardımlaşma, Dayanışma ve Biriktirme Sandığı (SAYDES) Kırıkkale'de Yeşil Vadi mevkiinde 520 konutluk Vadi Premium Projesi'ni hayata geçiriyor. Projede lansmana özel fiyatlarla ev sahibi olma imkanı sunuluyor.

Kırıkkale Sulu Mağarası yapımı Haberi

Kırıkkale Sulu Mağarası yapımı

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bulunan Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması amacıyla çalışmalar sonucunda sona yaklaşıldı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Keskin ilçesi Altıntaş Mahallesi Arzu Bayırı mevkisinde bulunan Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması hedefiyle Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'in girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından haziran da çalışmalar gerçekleştirildi.

Çalışmalar sonucunda yürüyüş yollarına ahşap korkuluk ve ışıklandırma yapılıp hizmet binası inşa edildi. Yatay olarak gelişen yarı doğal, yapay düden konumlu fosil mağara özelliği taşıyan yapıda bulunan çalışmalar kapsamında sona gelindi.

Milyonlarca yıl önce oluşan ve paleozoik döneme tarihlendirilen 285 metre uzunluğuna sahip 3 katlı mağaranın turizme kazandırılması amaçlanıyor. Erken Hristiyanlık döneminde kurşun çıkarıldığı düşünülen Kapadokya yolundaki mağaranın, Nevşehir'i hareketlendirmesi amaçlanıyor.

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, ulu Mağara'da Vali Yunus Sezer'in girişimleriyle çalışmalar...