03 / 05 / 2024

kırımın en büyük camisini kim yapıor

kırımın en büyük camisini kim yapıor

Kırım'ın başkenti Akmescit'in en büyük camisinin inşaatını Türkiye Diyanet Vakfı finanse edilecek Akmescit’te Müslümanların, yapılması için yaklaşık 15 yıldır mücadele ettiği Büyük Cuma Camisi'nin inşaatı resmi törenle başladı.

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

Konya'nın en büyük AVM'si olacaktı! Çürümeye terk edildi! İşte nedeni...

2016 yılında Yeni İstanbul Yolu Caddesi üzerinde “Konya'nın en büyüğü olacak” iddiasıyla temeli atılan ve hemen çalışmalara başlanılan AVM projesinde 7 yıldır dal kıpırdamıyor. 

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Dünyanın en büyük 722 şirketi toplam karlarını yüzde 89 artırdı! 2022'de 722 şirketin karı 1,1 trilyon dolar oldu!

Tüm dünyada hayat pahalılığı kriziyle karşı karşıya kalınmışken, dünyanın en büyük 722 şirketinin, artan fiyatlar ve faiz oranlarıyla üst üste 2 sene 1 trilyon doların üzerinde aşırı kar elde ettiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı'ndan haziran ayının en büyük müjdesi geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan haziran ayının en büyük müjdesi geldi. Bakanlık tarafından yaşlı aylığı ve engelli maaşları hakkında flaş bir açıklama yapıldı.

Aile Bakanlığı'nın en büyük müjdesi bu olacak. Zam geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara her alanda destek ödemesi yapılmaya devam ediyor. Temmuz ayından sonra destek ödemelerine de zam gelmesi bekleniyor. Aile Bakanlığı'nın en büyük müjdesinin bu olması bekleniyor.

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 oranında değer kaybederek 8,5 avroya düştü. Hal böyle olunca bankanın hisseleri son üç günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Elinde altını olanlar, bu sene altın alacaklar dikkat! Dünyanın en büyük uzmanlarından biri duyurdu!

Geçtiğimiz yılı beklendiği gibi kapamayan altında 2023 için çok olumlu yorumlar geliyor. Uzmanların çoğu 2023’ün ‘altın yılı’ olacağı görüşünde. Peki bu değerli madende 2023 gerçekten ‘altın yıl’ olacak mı? Dünyanın en büyük uzmanlarından biri işte bu sorunun yanıtını verdi!

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor..

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, sahip olduğu potansiyeli dikkate alarak Türkiye'deki faaliyet ve yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Ülkemizde blok zincir ekosistemini daha iyi anlatabilmek için gayret ettiklerini bildiren Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor. İşte haberin devamı…

kırımın en büyük camisini kim yapıor Haberi

kırımın en büyük camisini kim yapıor

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Akmescit'te yapılması yıllardır beklenen en büyük caminin inşaatını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) finanse edecek. 


Akmescit’te Müslümanların, yapılması için yaklaşık 15 yıldır mücadele ettiği Büyük Cuma Camisi'nin inşaatı resmi törenle başladı. 


Törene Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov, Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev, Rusya Devlet Başkanı Daimi Kırım Temsilci Yardımcısı Andrey Bobrovskiy, Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı Remzi İlyasov, Moskova Patrikanesi Kırım Şube Başkanı Mitropolit Lazar ve diğer yetkililer katıldı.


Aksyonov, törende yaptığı konuşmada "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’da yaşayan halkların dernek mensuplarıyla ve din mensuplarıyla yaptığı görüşmede Kırım Hükümeti’ne bu caminin inşaatı konusunda yardım etme talimatını verdi. Biz Sayın Müftü Emirali Bey ile bu caminin inşaatı için para bulma konusunda anlaştık. Bu cami, Kırım’ı ve Akmescit'i süsleyecektir" ifadelerini kullandı. 


Ablayev de...