12 / 05 / 2024

Kırklareli Dökümhane Camii restore mi edilecek

Kırklareli Dökümhane Camii restore mi edilecek

Kırklareli'nin Demirköy ilçesindeki İstanbul'un fethinde kullanılan top ve gülleleri döken demirci ve dökümcülerin ibadeti için inşa ettirilen Dökümhane Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilecek.

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığından son dakika Ayasofya açıklaması yapıldı. Bakanlık 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO’nun tavsiyesi ile ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini duyurdu.

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Olası Marmara depremi korkusuyla güvenli bina ve zemin arayışına giren İstanbullular Trakya’ya göç ediyor. Bölgeye artan talep ile birlikte arsa satışları da dörde katlandı. Kırklareli’nin köylerinde bile arsaların metrekare fiyatları bin 500 liraya dayandı.

TOKİ Kırklareli projesi için düğmeye bastı! 380 yeni ve ucuz konut geliyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırklareli projesi için düğmeye bastı. İşte merakla beklenen TOKİ Kırklareli projesi detayları...

Trakya Platformu'ndan Kanal İstanbul projesine itiraz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği ve gündemden düşmeyerek tartışmalara neden olan Kanal İstanbul, yalnızca İstanbul’u değil, Kırklareli'ni de etkisi altına alacak. Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, konuya ilişkin konuştu.

Kırklareli'nde festival alanı millet bahçesine dönüşecek!

Tarihi Kırklareli Gar binasınında bulunduğu festival alanı millet bahçesi olarak düzenlenecek. Kasım ayında düzenlenen ihalenin ardından 44 dönümlük alanın millet bahçesi olacak.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii'nde yıkım çalışmaları yeniden başladı.

Hasankeyf'te taşınma ihalesine Danıştay'dan ikinci iptal!

Batman'da Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'te tarihi eserlerin taşınması için DSİ'nin yaptığı dört etap halindeki ihalelerden ilkinin ardından, Kızlar Camii'nin  taşınma işi ihalesi Danıştay tarafından iptal edildi.

Kırklareli Merkez 2. Etap sözleşme dönemi bitiyor!

Kura çekilişi 22 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen Kırklareli Merkez 2. Etap'ta asil hak sahiplerinin sözleşme imzalama dönemi sona eriyor...

Kırklareli Üsküp TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Kırklareli Üsküp TOKİ projesinde yer alan 98 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Kırklareli Üsküp'te sözleşme dönemi başlıyor!

2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon dairelerin yer aldığı TOKİ Kırklareli Üsküp projesinde sözleşme dönemi başlıyor.

Kırklareli Dökümhane Camii restore mi edilecek Haberi

Kırklareli Dökümhane Camii restore mi edilecek

Çizimlerini Fatih Sultan Mehmet'in yaptığı ve İstanbul'un fethinde Bizans surlarına gedik açmasında kullanılan şahi toplarının da döküldüğü Demirköy Fatih Dökümhanesi'ndeki çalışanların ibadeti için 1400'lü yıllarda inşa edilen yıkık Dökümhane Camisi'nin planı Vakıflar Genel Müdürlüğü ekiplerince yeniden çizildi. İhalesi gerçekleşen caminin yeniden ihyası için çalışmalar kısa süre sonra başlayacak.


Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, yaptığı açıklamada, ağır sanayinin önemli merkezlerinden Fatih Dökümhanesi'ndeki kim tarafından ne zaman yaptırıldığına ilişkin bilgi bulunmayan ve bugüne sadece yıkık minaresi ulaşan Dökümhane Camisi'nin yeniden aslına uygun inşası için çalışmaların başlatıldığını söyledi.


Aslına uygun yapılması için caminin vakfından yola çıktıklarını anlatan Güneren, "Caminin ihyası için çalışmalara başlanmış olup ilk etapta mülkiyetin aslına dönmesi noktasında, caminin üzerinde bulunduğu 593 metrekarelik alan mazbut 'Camii Şerif Vakfı' adına yeniden tescil...