28 / 07 / 2024

Kırklareli maden ocağı projesi

Kırklareli maden ocağı projesi

Kırklareli’nde doğayı tahrip eden taşocağı için valiliğin verdiği ‘ÇED gerekli değil’ kararını mahkeme ‘yaşam hakkına aykırı’ diyerek iptal etti.

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Antalya Kumluca'da 8.6 milyon TL'ye icradan satılık maden ocağı!

Kumluca İcra Dairesi, Antalya ili Kumluca İlçesi Belen Köyü'nde bulunan maden ocağını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli  8 milyon 698 bin 722 TL olarak belirlendi. 

Keşan'da icradan 5.4 milyon TL'ye satılık maden ocağı!

Keşan İcra Dairesi, Edirne Keşan'daki maden ocağını satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 475 bin TL olarak belirlendi.

Kırklareli'nde taşocağı projesinin ÇED kararı iptal edildi!

Kırklareli’nde doğayı tahrip eden taşocağı için valiliğin verdiği ‘ÇED gerekli değil’ kararını mahkeme ‘yaşam hakkına aykırı’ diyerek iptal etti.

Sinop Ayancık'ta maden ocağı projesi protesto edildi!

Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Çaylıoğlu Köyü’nde Mitto isimli firmanın kurduğu kalker ocağı tesisine tepki gösteren köylüler, taşocağına karşı direniş çadırı kurdu.

Tekirdağ Saray’da 3. Havalimanı için maden ocağı izni çıktı!

Havalimanına malzeme üretmek için Tekirdağ Saray’da 100 hektarlık ormanlık alana maden ocağı izni çıktı. Saray Doğayı Koruma Derneği karara karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Isparta Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 2 Haziran!

Isparta İli, Eğirdir İlçesi, Aşağıgökdere Köyü sınırlarında bulunan Maden Ocağı Kapasite Artış projesinin ÇED toplantısı 2 haziran günü 11:00'da gerçekleştirilecek...

Artvin Murgul Bakır Maden Ocağı halk toplantısı 17 Mayıs'ta!

Sebahattin Yıldız tarafından, Artvin Murgul'da Kapalı İşletme Bakır Maden Ocağı'nın yapımı için 17 Mayıs günü saat 13:30'da halk toplantısı düzenlenecek. Toplantı Petek Köyü Merkez Eski Okul Binası'nda gerçekleşecek.

İGA Havalimanı maden ocağı kuruyor!

3. havalimanı projesi nedeniyle yoğun tahribata uğrayan Ağaçlı köyü ve Işıklar köyüne Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon ortaklığı ile kurulan İGA Havalimanı AŞ şimdi de maden ocağı kuruyor.

Bolu'da maden ocağında göçük: 4 yaralı!

Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesindeki maden ocağında meydana gelen göçük sonucu 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Gökçesu beldesinde bulunan özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen patlama nedeniyle göçük oluştu.

Manisa'da 2 maden ocağının işletmesi 5 yıllığına devredilecek!

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Manisa'da bulunan 2 maden ocağının 5 yıllık işletme hakkını ihaleye çıkartıyor. Açık teklif usulüyle ihale edilecek olan madenlerin muhammen bedeli 1 milyon 332 bin 250,42 TL olarak belirlendi.

Manisa Gölmarmara'da 5 yıllık maden ocağı işletme hakkı ihale edilecek!

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Gölmarmara İlçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde bulunan maden ocağını ihaleye çıkarıyor. İhale ile kum ve çakıl üretimi amacıyla 5 yıllık maden işletme hakkı ve ruhsatı verilecek.

Kırklareli maden ocağı projesi Haberi

Kırklareli maden ocağı projesi

Kırklareli Koruköy’de süren taşocağı çalışmalarının yarattığı tahribata yargı “dur” dedi. Koruköy yeşil alanda başlayan taşocağı çalışmaları doğaya verdiği zarar gözle görülecek boyutta. Tahribat yetmedi şirket taş ocağı faaliyetlerini daha da genişletmek istedi. Çevre sakinleri projeye Kırklareli Valiliği tarafından verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararının iptal edilmesi için mahkemeye başvurdu. Mahkeme tahribatı gördü, “Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir” kararını iptal etti. Çevre sakinleri “Bu ocak insanların, hayvanların, kuşların, bitkilerin, çiçeklerin, böceklerin, balıkların yaşadığı çevrenin bozulmasına, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının ihlal edilmesine neticede ‘sağlık hakkı’, ‘çevre hakkı’nın özü nedeni ile Anayasa’nın 17. maddesinde düzenlenen ‘yaşam hakkı’na aykırılık oluşturmaktadır” dedi.


Bölgede arıcılığın koruma altında olduğuna dikkat çekilen dilekçede yöredeki köylerin geçimini de tarım, hayvancılık, arıcılık ve ormaniçi mantar...