06 / 05 / 2024

Kırklareli yeni yapılar

Kırklareli yeni yapılar

Kırklareli'de inşaat sektörü dur durak, bilmiyor. Sayıları hızla artan inşaat yapımı kışında ara vermeden devam ediyor. Kırklareli Merkez'de ve İstasyon altında inşaat yapacak alan kalmayınca, müteahhitler şehre uzak alanlara yöneldi.

Kırklareli'de inşaat sektörü durma noktasına geldi!

Özellikle Kırklareli Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte daha da büyüyen ve günden güne gelişen Kırklareli'de, ilkbahar aylarıyla birlikte başlayan yeni yapı inşaatları, kış aylarının gelmesiyle birlikte durma noktasına geldi.

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Rize'de yeni yapılar kazıkla sabit tutulacak!

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ancak korozyon sebebiyle riskli halde olması sebebiyle yıkımı gerçekleştiren alanda ilk bloğun temeli atıldı. Bölgede inşa edilecek yeni yapılar kazıklarla sabitleştirilecek. 

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kültürpark'ta yeni binalar yapılacak mı?

Mimarlar Odası Kültürpark'ta yer alan Ahmet Piriştina zamanında yapılan iki hangarın yıkılmasını ve yerine yeni yapılar yapılmamasını talep ediyor. Belediye ise hangarları yıkıp yeni binalar inşa etme taraftarı. Peki ne olacak?

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Türkiye'de mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı!

Türkiye deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı. Peki bu nasıl olacak? Türkiye'de bir daha enkaz olmaması için ne yapılmalı?

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

Yeni normalde okul yapıları nasıl olacak?

Pabedu ve PAB mimarlık ekipleri, okul hayatından görünümler ve öneriler hakkında seminer verdi. Seminerin konusu ''Yeni normalde okul yapıları nasıl olacak?'' oldu. 

İğneada'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Kırklareli'nde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü longoz ormanlarındaki kaçak yapılar yıkıldı...

TOKİ Kırklareli Merkez kura sonucu 23.06.2020 isim listesi!

TOKİ Kırklareli Merkez kura sonucu 23.06.2020 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kırklareli Merkez kura sonucu 23.06.2020 isim listesi ve TOKİ Kırklareli kura sonuçları 2020...

Kırklareli yeni yapılar Haberi

Kırklareli yeni yapılar

Kırklareli'de inşaat sektörü dur durak, bilmiyor. Sayıları hızla artan inşaat yapımı kışında ara vermeden devam ediyor. Kırklareli Merkez'de ve İstasyon altında inşaat yapacak alan kalmayınca, müteahhitler şehre uzak alanlara yöneldi. Mantar gibi çoğalan site inşaatlarında dairelerin büyük çoğunluğunun daha temelden satıldığı belirtiliyor. Halkın banka kredisi kullanarak daire aldığı ve daire alımlarında merkezden çok merkeze uzak yerlerin. şehir gürültüsünden uzak olduğu için tercih edildiği belirtiliyor. 


Sınır...