23 / 11 / 2024
fuzul

kırsal bölge yerleşim

kırsal bölge yerleşim

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Yuva kurduğunuzda, çocuk büyüteceğiniz zaman büyük şehirlerde oturmayacak şekilde hayatınızı planlamanızı tavsiye ediyorum. Uygun küçük şehirlerde oturmak ve çalışmak için kırsal bölgelere yerleşin" diye konuştu.

Et ve Süt Kurumu Çalıştayı sonuçları: Kırsal refah geriliyor

"Et ve Süt Kurumu tarafından yayınlanan 'Et ve Süt Sektörü Çalıştayı Sonuç Raporu,' kırsal bölgelerdeki refah seviyelerinin gerilediğini vurguladı. Rapor, kırsal kesimde yaşayan hanelerin hayvansal gıda gereksinimlerini büyük ölçüde şehirlerden karşıladığını ele aldı. İşte detaylar…

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

Platform Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Marmara Bölge Müdürlüğü İstanbul Şubesi açıldı!

Platform Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Marmara Bölge Müdürlüğü İstanbul Şubesi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Aykuş tarafından açıldı.

Kırsal mahalle düzenlemesinde son durum ne?

“Kırsal mahalle” adı ağırlıklı olarak tarımsal faaliyetle uğraşılan eski köyleri ve beldeleri niteliyor. Kırsal mahalle kanununda yapılan değişiklik ile kırsal mahalle olacak yerleşim alanlarında yaşayanlara muafiyetler ve indirimler yapıldı. Peki uygulamada son durum ne?

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

Irak hükümeti, DEAŞ'lıların aileleri için yerleşim yeri inşa edecek!

Irak'ta hükümet, terör örgütü DEAŞ unsurlarının aileleri için yerleşim yeri inşası için çalışmalara başlayacak. 

İstanbul'da yerleşim yerleri uzak yerlere taşınmalı!

İzmir'de art arda gelen depremler akıllara büyük İstanbul depremini getiriyor. Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş olası İstanbul depremine karşı İstanbul'un  yerleşim yerlerinin taşınması gerektiğini dile getirdi. 

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

Büyükşehirlerdeki köyler kırsal mahalle oluyor!

Büyükşehirlerdeki köyler, kırsal mahalle oluyor. Köy statüsü yeniden değiştiriliyor. Peki yeni düzenleme neler getiriyor?

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Tunç Soyer Seferihisar'da hasar gören yerleşim yerlerini inceledi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 6,9 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Seferihisar’da, deniz suyunun taşması sonucu zarar gören yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu. 

Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nden kiralık 30 adet gayrimenkul!

Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Şişli, Başakşehir ve Fatih'te bulunan 30 gayrimenkul açık teklif usulü ile kiraya çıkıyor.

kırsal bölge yerleşim Haberi

kırsal bölge yerleşim

Kayseri 4. Kişisel Gelişim Zirvesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kongre Merkezi'ndeki "İdame-i Hayat" konulu konferansına konuşmacı olarak katılan Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, ölümlere ve felaketlere yol açan 2. Dünya Savaşı'nın insanlığın hayat tarzında büyük değişimlere yol açtığını kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu dönemden sonra insanların artık diledikleri gibi yaşama krizi içerisine girdiklerini söyleyen Ortaylı, "İnsanlar tüketim istediler. Avrupa bile kendisini fakir hissetti. ABD'ye özendiler. Bu dönemde büyük göç oldu. Bu süreç Almanya'da 10 sene içerisinde bitti. Fransa'da daha uzun sürdü. İngiltere bile gayri memnun insanların yaşadığı bir memleketti. Buralarda insanlar oturup hiçbir şekilde yaşayamıyorlardı. Göç ediyorlardı." açıklamasında bulundu.

Yaygınlaşan tüketim anlayışının toplumları bambaşka yerlere götürdüğüne dikkati çeken Ortaylı, şu şekilde konuştu:

"Tüketimden kendinizi korumanız gerekiyor. Çünkü bu...