04 / 05 / 2024

kırşehire biyogaz tesisi mi kurulacak

kırşehire biyogaz tesisi mi kurulacak

Kırşehir'de 50 bin canlı hayvanı barındıran mandıralar bölgesine biyogaz tesisi kurulacak. Tesisin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Kırıkkale Bahşili'de 14.2 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt tesisi ve arsa!

Kırıkkale İcra Dairesi, Kırıkkale Bahşili'de yer alan  akaryakıt dolum tesisi ve arsayı 14 milyon 202 bin 465 TL bedelle satışa çıkardı.

Kırıkkale Merkez'de 8.9 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt tesisi!

T.C. Kırıkkale İcra Dairesi, Kırıkkale ili, Merkez ilçesi, Hacılar Mahallesi, 137 ada 14 parselde yer alan akaryakıt tesisini 8 milyon 936 bin 850 TL'ye satıyor...

Kırıkkale'de Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!

Kırıkkale Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar köyünde inşa edilecek Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı.

Bursa'da Cargill'in mısır işleme tesisi imar planı iptal oldu!

Bursa'da Gemiç köyünde Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisi imar planı 11 yıl sonra mahkeme kararıyla iptal edildi. Bursa Barosu “Cargill tesisinin hiçbir hukuki dayanağı kalmıyor” dedi.

Şahinbey Kürüm Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu Şahinbey İlçesi’nin yeni mahallerinden olan Kürüm Mahallesine hayata geçirdiği sosyal tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Şahinbey Kürüm Sosyal Tesisi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından Kürüm Mahallesi’ne inşa ettirilen sosyal tesisin inşaat çalışmalarını yerinde denetledi.

Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi'nin inşaatı yükseliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı.

Sakarya Kaynarca'ya atık su arıtma tesisi inşa edilecek!

Kaynarcalı muhtarlara yeni bir proje müjdesi de veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki ToçoğluToçoğlu, “ Bölgeye inşa edeceğimiz kolektör hattı ve atık su arıtma tesisi ile ilçemizin altyapısını tamamen garanti altına alacağız.” dedi.

Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), daha sağlıklı bir çevre ve yaşam alanları sağlama hedefiyle hayata geçirdiği projeler kapsamında Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ın atık su artıma tesisi inşaatı sürüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı halen devam eden Kahramanmaraş Atık Su Arıtma Tesisi'nin yüzde 30'unun tamamlandığını belirtti.

TOKİ'den Kırşehir'e 1.126 yeni konut geliyor!

Kırşehir İli, Merkez İlçesi, Kayabaşı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1126 Adet Konut , 1 Adet Aile Sosyal Tesisi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 29 Aralık'ta gerçekleşecek.

Hatay Kırıkhan'da Gülşah Güler Sosyal Tesisi açıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in ismi Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir sosyal tesiste yaşatılacak.

Hatay Kırıkhan'a 10.3 milyon TL'lik arıtma tesisi geliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Kırıkhan İlçesi'nde atıksu arıtma tesisi yapılıyor.

kırşehire biyogaz tesisi mi kurulacak Haberi

kırşehire biyogaz tesisi mi kurulacak


Kırşehir'de 50 bin canlı hayvanı barındıran mandıralar bölgesine biyogaz tesisi kurulacak. Körpınar köyü civarında mandıraların yol açtığı çevre kirliliğini önlemek amacıyla biyogaz tesisi kurulması için özel bir firma ile sözleşme imzalandı.


Kırşehir Valiliğinde düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Necati Şentürk, kurulacak tesisle mandıralardan çıkan hayvan atıklarının enerjiye çevrilmesiyle hem üretime katkı sağlanmasını hem de bu mandıraların yol açtığı çevre kirliliğinin önlenmesini hedeflediklerini belirtti.


Tesisin 18 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığını ifade eden Şentürk, şunları kaydetti:


"2014 yılında Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Güdümlü Projeler kapsamında ilimize biyogaz tesisi kurulması kararlaştırılmıştı. AHİKA tarafından ayrılan 3,5 milyon lira ile verimli bir biyogaz tesisi yapılamayacağının anlaşılması üzerine özel sektör aracılığıyla yapılmasına karar verildi. Bu amaçla İl Özel İdaremizce hazırlanan 19 dönümlük alanı, en az 1 mw'lık biyogaz...