06 / 05 / 2024

kış önlemleri nelerdir

kış önlemleri nelerdir

Isınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolüne yönelik düzenlemeleri hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce kış aylarının yaklaşması ile birlikte katı yakıtların yakımı, denetimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Yaşlılık aylığı alma şartları nelerdir?

Yaşlılık aylığı alma şartları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte yaşlılık aylığı alma şartları nelerdir? sorusunun yanıtı!

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı için şartlar nelerdir?

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir? çalışanların sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor. Kıdem tazminatının belli bir süresi ve şartları vardır. İşte o şartlar!

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Tepe Home 16 mağazasını sağlık önlemleriyle açtı!

1 Haziran'dan bu yana Türkiye'de yer alan 16 mağazasını sağlık önlemleri ile açan Tepe Home Türkiye’de 17. Mağazasını Panora AVM’de; 18. Mağazasını ise Modoko’da Haziran 2020 içerisinde açacak.

Yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliğine göre yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Galeri boşluğu ne demek?

Galeri boşluğu ile ilgili tanım ve hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, galeri boşluğu ne demek? Galeri boşluğu hükümleri nelerdir?

Yapılaşmada idarenin yükümlülükleri nelerdir?

Yapılaşmada idarenin yükümlülükleri Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yapılaşmada idarenin yükümlülükleri nelerdir?

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

Eşler arasında ortaklık malları nelerdir?

Mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, mal ortaklığı rejiminde eşler arasında ortaklık malları nelerdir? Eşlerin kişisel malları nelerdir? İşte yanıtı..

AVM yasası ceza hükümleri!

6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun olan AVM yasası, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, AVM yasası ceza hükümleri nelerdir?

Kira sözleşmesi hükümleri!

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme "kira sözleşmesi" olarak ifade ediliyor. Peki, kira sözleşmesi hükümleri nelerdir?

Asansör güvenlik önlemleri!

Asansör güvenlik aksamları, 31 Ocak 2007 tarihinde 26420 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Yönetmeliğindeki Ek IV’te listelenmiş olan aksamlara deniyor. Peki, asansör güvenlik önlemleri nelerdir?

kış önlemleri nelerdir Haberi

kış önlemleri nelerdir

Isınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolüne yönelik düzenlemeleri hatırlatan Bakan Güllüce; “konut, toplu konut, kooperatif, site, okul, üniversite, hastane, resmi daireler, işyerleri, sosyal dinlenme tesisleri, sanayi ve benzeri yerlerde ısınma amaçlı kullanılan yakma tesislerinden kaynaklanan is, duman, toz, gaz, buhar ve aerosol halinde dış havaya atılan kirleticilerin hava kalitesi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacağız ve etkin şekilde denetleyeceğiz ”dedi.


Bu amaç doğrultusunda, özellikle ısınmada kullanılan katı yakıtların özellikleri ile yakıtların üretimi, torbalanması, dağıtımı, satışı ve bu yakıtların kullanıldığı yakma tesisleri ile ilgili esaslar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirleniyor.


-Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri düzenleme yetkisine sahip-

Konuyu değerlendiren Bakan Güllüce; “Çevre ve Şehircilik il Müdürlükleri kritik meteorolojik şartların oluştuğu veya hava kirliliğinin artış gösterdiği bölgelerde, il mahalli çevre kurullarınca insan ve çevresi üzerinde...