18 / 05 / 2024

Kıymet Teyze Parkı

Kıymet Teyze Parkı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, Edirne İdare Mahkemesinin, 1. Murat Mahallesindeki alanla ilgili imar planı ve inşaat ruhsatını yok saydığı kararı anımsattı.

Edirne'de Kıymet Teyze Parkı yapılacak!

Edirne’de seçimi kazanan CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından direnişin simgesi haline gelen 75 yaşındaki Kıymet Peker’in adının parka ‘Kıymet teyze parkı’ diye verileceğini söyledi...

Kısıklı Park görücüye çıktı! Lansmana özel yüzde 10 indirim!

Summa’nın Yıldızı Kısıklı Park görücüye çıktı. Fiyatların 16 milyon 500 bin TL’den başladığı projede lansmana özel olarak yüzde 10 indirim imkanı sağlanıyor. 

Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışta! Yeni proje!

Summa Turizm Yatırımcılığı tarafından hayata geçirilen Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışa çıkıyor. Kısıklı Park projesi yemyeşil korusu, oyun alanları ve çepeçevre peyzajıyla dikkat çekiyor.

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrarladı. Kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

Edirne'de 7 sene önce park alanının imara açılmaması için kepçe önünde eylem yapan Kıymet Teyze'nin hayalleri gerçek oldu. 

Aydın Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı mecliste!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Adnan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın İncirliova'daki Kültür Park'ın tesisleri yıkılacak!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı ihaleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Fed hazine tahvili ve konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Fed, sınırsız olarak hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı gerçekleştireceğini açıkladı...

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed), hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdürecek.

Fed konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Fed'in hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı yapacağı, buna ticari konut kredisine dayalı menkul kıymet alımlarının da dahil edileceği belirtildi.

Kıymet Teyze Parkı Haberi

Kıymet Teyze Parkı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, Edirne İdare Mahkemesinin, 1. Murat Mahallesindeki alanla ilgili imar planı ve inşaat ruhsatını yok saydığı kararı anımsattı. 

Normalde, belediyenin kaybettiği bir davada temyize gitmeleri gerektiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şöyle konuştu: "Edirne Belediye Başkanı olarak hem bakış açımız hem de bu olaydaki yaklaşımımız nedeniyle mahkemenin aleyhimize verdiği kararı temyize götürmeyeceğim. Ben Recep Gürkan olarak sorumluluğu üzerime alarak temyize gitmeyeceğim. 2015 yılında belediye hizmet alanını öncelikle imar planında yeşil alana dönüştüreceğiz. Orasını park haline getirip Kıymet teyze ile açacağız." 


İNŞAAT YAPILACAKTI 


Kıymet Peker, mahallesinde, çocuk parkının olduğu alanın imara açılmasını önlemek için 31 Mart'ta kepçenin önüne oturmuş ve inşaat çalışmalarını engellemişti. 

Mahallelinin alana inşaat yapılmaması için başlattığı hukuk mücadelesi sonucunda mahkeme...