10 / 05 / 2024

Kızılırmak Köprüsü tasarımı

Kızılırmak Köprüsü tasarımı

Sivas Belediyesi, Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın Sivas'tan geçen bölümünün 8,5 kilometrelik kısmında gerçekleştirilecek proje ve yeni Kızılırmak Köprüsü'nün tasarımını yarışmayla belirleyecek.

1939'da Gazi Köprüsü için Fransız ustalar getirilmiş!

1939 yılında Gazi Köprüsü için gerekli olan parke tahtalar Fransa'dan getirilmiş ve bunlar için de Fransız ustalar gelmiş.

1915 Çanakkale Köprüsü Projesi "Yılın Projesi" olarak seçildi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Söz konusu ödülle beraber 1915 Çanakkale Köprüsü, bu sene ENR'den2i farklı ödül kazandı ve toplamda 24 ulusal ve uluslararası saygın ödülün sahibi oldu." diye konuştu. İşte haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nden sonra, projenin teknik detaylarının bulunduğu bir tabloyu sosyal medya üzerinden paylaştı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin yüzde 78'i tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Köprünün kırmızı beyaz kulelerinin yüzde 78'lik bölümü tamamlandı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin 56,3'ü  tamam!

Temeli 18 Mart 2017'de atılan, iki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için Avrupa ve Anadolu yakalarında deniz içi ve kara çalışmaları aralıksız sürüyor...

Çetinkaya Köprüsü 82 yıl sonra restore edildi!

Kızılırmak Nehri üzerinde 1937'de hizmete açılan ve Cumhuriyet tarihinin ilk eserleri arasında yer alan Çetinkaya Köprüsü restore edildi.

Kızılırmak Delta'sındaki kaçak yapıların yerini kuşlar mesken tuttu!

Kaçak yapılan 319 villanın yıkılmasıyla Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti göçmen kuşların uğrak yeri oldu. Türkiye’nin önemli sulak alanı olan deltanın büyük bölümü koruma altında.

Kızılırmak Projesi'nde sosyal alanlar yer alacak!

Kızılırmak Projesi Sunum Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, proje kapsamında plaj, konaklama tesisleri, restoranlar ve kafeler yapılması, sosyal, sportif ve kültürel alanlar oluşturulması kararlaştırıldı.

Çankırı Kızılırmak kura sonucu 15 Mayıs!

Çankırı Kızılırmak kura sonucu 15 Mayıs henüz açıklanmadı. Çankırı Kızılırmak kura sonucu 15 Mayıs açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

15 Mayıs 2017 TOKİ Çankırı Kızılırmak kura sonucu!

15 Mayıs 2017 TOKİ Çankırı Kızılırmak kura sonucu henüz açıklanmadı. Çankırı Kızılırmak TOKİ kura sonucu 102 konut açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Çankırı Kızılırmak kura çekilişi sonuçları 15 Mayıs!

TOKİ Çankırı Kızılırmak kura çekilişi sonuçları 15 Mayıs henüz açıklanmadı. TOKİ Çankırı Kızılırmak kura çekilişi sonuçları 15 Mayıs açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Kızılırmak Projesi için 4 milyon metrekare alanda imar çalışması başladı!

Sivas Belediyesi Başkanı Sami Aydın, Kızılırmak Projesi kapsamında yaklaşık 4 milyon metrekare alanla ilgili imar çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Kızılırmak Islah Projesi'nde inceleme yapıldı!

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde bölgenin en büyük yatırımlarından birisi olarak hayata geçirilen Kızılırmak ıslah projesinde çalışmalar sürüyor.

Kızılırmak Köprüsü tasarımı Haberi

Kızılırmak Köprüsü tasarımı

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite ile şehri bağlayacak yeni Kızılırmak Köprüsü ve Sivas ile Kızılırmak'ı buluşturacak Kızılırmak Kıyısı ve Çevresi Düzenleme Projesi'nin tasarımı için ulusal proje yarışması düzenlenecek.


Bu kapsamda çeşitli üniversitelerden kente gelen öğretim üyeleri ve deneyimli tasarımcılardan oluşan jüri üyeleri, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile toplantı yaptı.


Projelerin önemine dikkati çeken Aydın, Sivas için gelecek nesillerin de korumaya değer bulacakları eserlerin ortaya çıkmasını temenni ettiğini belirtti.


Aydın, yeni ve özgün fikirlerin ortaya çıkmasının ve Kızılırmak ile buluşmanın şehir hayatına farklı değerler katacağını vurguladı. Aydın, hayata geçecek projelerle Sivas'ın Anadolu'da yeni bir model şehir ve cazibe merkezi olma yolunda ilerleyeceğini ifade etti. Jüri üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Aydın, yarışmalara katılacak ekiplere başarı diledi.


Sivas Ticaret ve Sanayi...