28 / 04 / 2024

Kızkalesi mersin

Kızkalesi mersin

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi'nde daha çok turistin ağırlanması hedefleniyor. Turistler, kentin turizmdeki "amiral gemisi" Kızkalesi'ne gelmeye başladı.

Hüseyin Çalışkan: Kız Kalesi'nde artık 12 ay boyunca turizm olacak!

Mersin'in turizm merkezi Kızkalesi'nde yapılan yatırımlar sayesinde, kıyılardaki hareketlilik artık yılın 12 ayı devam edecek. Hüseyin Çalışkan: Kızkalesi'nin sezon dışında özellikle yabancı turistlerin gözdesi olduğunu söyledi.

Kızkalesi'nde yüzde 100 doluluk beklentisi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde de yer alan Kızkalesi'nde, uygun iklimi ve deniz suyu sıcaklığı sayesinde Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranı yakalanması bekleniyor.

Kızkalesi'nde turizm sezonu festivalle açıldı!

Erdemli Kaymakamlığı ve Belediyesi ile Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneğince düzenlenen festival, kortej yürüyüşü ve sahilde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle başladı. Kızkalesi'nde turizm sezonu, "Kızkalesi 3. Turizm Festivali" ile açıldı...

Mersin Silifke'ye 492 odalı iki yeni otel geliyor!

Mersin Kargıcık Turizm, Mersin'de 248 ve 244 odalı iki yeni otel inşa edecek. Söz konusu otellerdeki toplam oda sayısı 492 olarak belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

Mersin'e iki ayda yeni köprü inşa edildi!

Erdemli Sorgun mahallelilerinin yaklaşık 90 yıldır bekleyip hayalini kurdukları, yıllardır sözü verilen ancak bir türlü hayata geçirilmeyen köprü, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından iki ay içerisinde yapıldı.

Mersin için yeni liman planlanıyor!

Bir sahil ve liman kenti olan Mersin’in Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Alt yapı ile başladık, hedefimiz Mersin’i turizmle yeni bir kimliğe kavuşturmak. İnşallah Mersin bir barış, huzur ve kardeşlik şehri olacak” dedi.

MESBAŞ yönetimi: Toros Gübre arazisini istiyoruz!

Toros Gübre'ye ait 334 dönümlük arazinin Mersin Serbest Bölgesi'ne genişleme alanı olarak tahsisi için yürütülen çalışmalar ile ilgili sessizliğini bozan MESBAŞ yönetimi; "O araziyi istiyoruz!" mesajı verdi.

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artırılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut kapasitesini bin metreküp/günden 7 bin 920 metreküp/güne çıkaracak.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Mersin Kızkalesi yenileme çalışmaları başlıyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, Kızkalesi'ni Erdemli'nin aynası haline getirmek amacıyla altyapı, otopark, tarihi ve turistik mekanların temizliği, sıcak asfalt, sosyal tesis, otopark ve pazar yeri gibi konularda yoğun bir şekilde projeler üretmeye başladı.

Mersin sahilleri yenileniyor!

Mersin sahillerinin gözde plajlarından olan Susanoğlu Plajı, Kızkalesi Plajı ve Yapraklı Koy, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor...

Kılavuzoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılavuzoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zeynel Kılavuzoğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile 17 Mart'ta Ümraniye, Şerifali Mahallesi, Kızkalesi Sokak 'ta kuruldu.

Mersin Kızkalesi Minyatür'te yerini aldı!

Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının sergilendiği Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi minyatürünün açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz tarafından yapıldı.

Miniatürk’te sergilenen Kızkalesi açıldı!

İstanbul Haliç’te bulunan Miniatürk’te sergilenmeye başlanan Kızkalesi minyatürünün açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kızkalesi mersin Haberi

Kızkalesi mersin

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.


Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurova yöresinde hava sıcaklıklarının artmaya başladığını, bunun da etkisiyle Mersin'de turizmin hareketlendiğini söyledi.


Turistlerin, kentin turizmdeki "amiral gemisi" Kızkalesi'ne gelmeye başladığını aktaran Demir, ziyaretçi sayısının ilerleyen günlerde artmasının beklendiğini ifade etti. 


Demir, tarihi ve kültürel açıdan açık hava müzesini andıran kentin son yıllarda yapılan tanıtım çalışmalarıyla değerini artırdığının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:


"Bölgeye yabancı turist akını başladı. Geçmiş yıllara göre mart nisan aylarında Kızkalesi’ne gelen turist sayısında gözle görülür bir artış gözleniyor. Tanıtım çalışmaları yapılıyor ancak Kızkalesi'ni uluslararası arenada daha fazla tanıtmak gerekiyor ki...