12 / 05 / 2024

Kızkalesi yabancı turistler

Kızkalesi yabancı turistler

Önemli turizm merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Mahallesi, havaların ısınmasıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı. Tatilciler hava sıcaklığının 26, deniz suyu sıcaklığının da 22 dereceye kadar çıkmasını fırsat bildi...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Ev arayanlar dikkat! Bu ilimizde ev almak artık hayal, yabancılar rekor kırdı

Ev fiyatlarının aşırı derece yükselmesinin ardından vatandaşlar ev alma konusunu rafa kaldırdı. Bir ilimizden ise yabancılar rekor sayıda ev aldı. İşte haberin detayları...

Yabancıya konut satışı yıl sonunda rekor kıracak! Yabancılar Türkiye'ye akın ediyor!

Antalya, yabancıya konut satışında 68 ay sonra megakent İstanbul'u geride bıraktı ve aylık bazda zirveyi gördü. İşte yabancıya konut satışının Temmuz 2022 karnesi...

Yabancıya konut satışı Haziran'da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde yabancılara konut satışını kaleme aldı. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? İşte ayrıntılar ve Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan'ın konuyla ilgili o yazısı...

Yabancıya konut satışında son dakika! Halkın yüzde 89'u istemiyor! 

Türkiye'de vatandaşların büyük kısmı yabancılara konut satışı ile vatandaşlık verilmesini doğru bulmuyor. İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından 12 ilde yapılan araştırmanın sonuçları belli oldu. İşte ayrıntılar...

Devlet destekli emlak pazarlaması başladı! Sabiha Gökçen Havalimanı'nda verilen o ilan gündem oldu

Hükümetin yabancıya konut satanlara 600 bin lira reklam organizasyon ve ilan verenlere de 1 milyon 200 bin liraya kadar destek vereceğini açıklaması dikkat çekmişti. Söz konusu teşvik haberi sonrası emlakçılar hemen harekete geçti.

Kanada'da konut fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! Hükümet yabancıya konut satışını yasaklamaya hazırlanıyor! 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkede rekor düzeyde artış gösteren emlak fiyatları sebebiyle yabancılara konut satışının iki sene süreyle yasaklanmasını önerdi. 

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz bugünkü köşesinde yabancıya konut satışını kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Yabancılara ev satışı yasaklansın mı?' başlıklı yazısı...

2021 yılında 700 binden fazla yabancı, Rusya vatandaşlığı aldı!

Rusya İçişleri Bakanlığı, 2021 yılında vatandaşlık verilen yabancı sayısının bir önceki döneme göre 79 bin artış göstererek, 735 bin 385’e çıktığını söyledi.

Markalı konutların yüzde 7.44'lük kısmı yabancılara satıldı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 1.61, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.54 ve endeksin başlangıç dönemi olan Ocak 2010'a göre ise yüzde 115.10 oranında nominal artış kaydedildi.

GAPAS Serbest Kürsü 'Yabancılara Gayrimenkul Satışı ve Değerleme' etkinliği yarın!

GAPAS tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün yarınki etkinlliğinde 'Yabancılara Gayrimenkul Satışı ve Değerleme' konusu ele alınacak. Etkinlik yarın saat 17:00'de gerçekleştirilecek. 

Kızkalesi yabancı turistler Haberi

Kızkalesi yabancı turistler

Önemli turizm merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Mahallesi, havaların ısınmasıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.


Hava sıcaklığının 26, deniz suyu sıcaklığının da 22 dereceye kadar çıkmasını fırsat bilen tatilciler, sahile akın etti. Bazı turistler yüzerek serinlerken, bazıları da güneşlenmeyi tercih etti. Aileleriyle tatile gelen çocuklar da denizin ve güneşin tadını çıkardı.


Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir sezon geçireceklerine inandıklarını söyledi.


Kızkalesi’nin gecikmeli de olsa UNESCO tarafından geçici kültür mirası listesine alınmasının bölge adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Çalışkan, yeterli hizmeti alamayan Kızkalesi'nin, ilçe belediyesine bağlanmasıyla daha iyi hizmet alacağına inandığını ifade etti.


 Belediye ile işbirliği yaparak Kızkalesi'ni turizmde hak ettiği yere getirmeye çalışacaklarını vurgulayan Çalışkan, "Yapılacak her olumlu çalışma Kızkalesi'nin turizmde arzuladığımız...