26 / 07 / 2024

KKB puanı 1400

KKB puanı 1400

İhtiyaç kredisi, konut kredisi gibi krediler için bankalara başvuru yaptığınızı düşünelim. Bankalar kendilerine yapılan başvuruları değerlendirirken KKB puanına da bakarlar. Peki KKB puanı nedir? İşte yanıtı...

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler dikkat! İhtiyaç kredisi faizi 26,5 puan arttı!

Bankacılık sektörü İhtiyaç kredi faizi TL mevduat faizindeki sert yükselişlerin etkisiyle yükseldi.  Menkul kıymet uygulamasının 10 Mart tarihinden itibaren uygulamaya alınması ile birlikte ihtiyaç kredi faizi 26.5 puan arttı.

Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında 0,3 puan artarak 108,3'e yükseldi!

Açıklanan rakamlara göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,3 puan yükseldi ve 108,3'e çıktı.

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?

14 Mayıs seçimleri evvelinde 500 baz puanın altına düşen Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) 720 baz puana kadar yükseldi. Tabloda tereddüt etkili oluyor. Seçim evveli son 4 işlem günü süresince oynaklığın yüksek oranlarda devam etmesi bekleniyor.

İŞKUR duyurdu! O kurum tam 52 personel alıyor! KPSS'den 60 puan alanlar hemen başvursun!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İŞKUR üzerinden 52 personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS'den 60 puan alanlar hemen başvursun! İşte başvuru şartları.

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

Borsa yatırımı yapanlar aman dikkat! İslam Memiş resmen tarih verdi, 6000 puan olacak! Hemen bakın!

Borsa yatırımı yapanlar aman dikkat... Piyasa Kahini olarak bilinen İslam Memiş resmen tarih verdi, tam 6000 puan olacak! Hemen bakın...

Türkiye'nin kredi risk primi 500 puanın altına indi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), günlük 50 puandan fazla düşüş ile 500 baz puanın altına geriledi. İşte detaylar...

İŞKUR'dan büro personeli olma fırsatı! KPSS'den bu puanı almanız şart!

KPSS şartı bulunan büro personeli alımı başladı! Puan şartını sağlayan her aday iş başı yapıyor: Mülakatsız personel alımlarına dair detaylar belli oldu. Alım bekleyenleri sevindiren bu habere dair detaylarda belli oldu. 

Konut sahipliği oranı azaldı: 2022'de kirada oturanlar arttı, kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan düştü!

TÜİK'e göre, 2022 yılında kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan geriledi ve yüzde 56,7'ye düştü.

KPSS'den 55 puan olanlar hemen baksın! O belediye memur alıyor! Başvuru tarihi belli oldu!

Milyonlarca kişi 2023 memur alımlarını takip ediyor. Memur olmak için ilanları yakından takip edenlere son dakika müjdesi geldi KPSS'den 55 puan alan herkes o belediyede memur olabilecek. İşte başvuru şartları ve detaylar...

ÖSYM memur alacağını duyurdu! Düşük KPSS puanı ile hemen işe başlayın! İşte şartlar!

ÖSYM memur alımı yapacağını duyurdu. Üstelik düşük KPSS puanı ile alımlar yapılacak. İşte istenilen şartlar!

KPSS'den 70 puan alanlara Mayıs 2023 müjdesi geldi! İŞKUR memur alımları için tarih belli oldu! Kaçırmayın!

KPSS'den 70 puan alanlara Mayıs 2023 müjdesi geldi! İŞKUR memur alımları için merakla beklenen tarih belli oldu! Tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın...

İslam Memiş'ten gram altın için 2 tahmin! Ne 1400 ne de 1500 yeni rakam telaffuz etti

Altın uzmanı İslam Memiş katıldığı bir programda altın ve gümüş fiyatları hakkında kritik açıklamalar yaptı. İslam Memiş, altın için iki yeni tahmin yaptı. Ne 1400 lira ne de 1500 lira. Rakamı duyunca şaşıracaksınız. İşte tüm detaylar...

KKB puanı 1400 Haberi

KKB puanı 1400

KKB puanı nedir?

İhtiyaç kredisi, konut kredisi gibi krediler için bankalara başvuru yaptığınızı düşünelim. Bankalar kendilerine yapılan başvuruları değerlendirirken bazı kriterleri göz önünde bulundururlar. KKB puanı diğer ifade ile kredi skoru tam da bu noktada karşımıza çıkıyor.


Bankalar, başvuru sahibi kişinin kredi skoruna bakarak kredi verip vermemek konusunda karar alırlar. Kredi skorunun belirlenmesi için başvuru sahibinin şuanki geliri ve daha önceden aldığı kredilerle matematiksel bir hesap yapılıyor. 


Kredi skorları 400-900 arasında değişim gösteriyor. Kredi bilgileri Kredi Kayıt Bürosu’nda; çek, senet ve batık kredi gibi bilgiler ise T.C. Merkez Bankası’nda tutuluyor.


Kredi skorunu neler belirler?

Banka hesaplarınızın sayısı

Daha önceki kredilerinizde ve kredi kartlarınızda ödeme gününe sadık kalışınız yada geciken ödemeleriniz

Şimdiki borç miktarınız

Bankanızla kaç yıldır birlikte çalıştığınız

Karşılıksız çekleriniz ve senetleriniz

Kredi kullandığınız son tarih

Kullandığınız kredilerin çeşitleri

Yaşınız

Öğrenim durumunuz

Medeni...