16 / 06 / 2024

KKTC Lefkoşa Hala Sultan Camii

KKTC Lefkoşa Hala Sultan Camii

Türkiye, Asya’dan Avrupa’ya bir çok kıtada önemli cami projelerini hayata geçiriyor. Bu kapsamda 12 ülkede 18 cami inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında 20 bin Müslümanın namaz kılacağı Kırgızistan Bişkek Camii için ise 23 milyon dolar harcanacak.

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Evlerinde kira almadan kaynanalarını, amca, dayı, hala, teyze, yeğenlerini oturtanlara vergi şoku! Resmen açıklandı! 

Evi olanlar için bir son dakika açıklaması geldi. Evlerinde kira almadan kaynanalarını, amca, dayı, hala, teyze, yeğenlerini oturtanların da bu vergiyi ödemesi gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs XRE Airport projesi lansmana özel 475 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Kıbrıs, Lefkoşa'da  X Real Estate Türkiye imzasıyla yükselen XRE Airport Projesi lansmana özel 475 bin liradan başlayan fiyatlarla satılmaya devam ediyor.

Kıbrıs'ta 12 yıldır çözüm bekleyen tapular arsa sahiplerine teslim edildi!

Lefkoşa'nın Kermiya bölgesindeki arazilerinin tapuları bugün 105 kişiye teslim edildi. 12 yıldır çözüm bekleyen tapular bugün arsa sahiplerine kavuştu.

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

In Street, KKTC'deki 3'üncü mağazasını hizmete açtı!

Dünyaca ünlü spor markalarının sneaker ve spor giyim ürünlerini tüketicilere sunan ve  FLO Mağazacılık bünyesinde faaliyetlerini sürdüren In Street, KKTC'deki 3'üncü mağazasını hizmete açtı...

Lefkoşa'ya ‘Özel İsrail Hastanesi’ inşa edilecek!

Lefkoşa'nın Rum kesimine ‘Özel İsrail Hastanesi’ inşa edilecek. Hastane kompleksi 150 milyon Euro’yu aşan bir yatırım bedeliyle hayata geçirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tatar'a yeni cumhurbaşkanlığı makamı önerisi!

Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  KKTC Cumhurbaşkanlığı makam inşaatı için açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca: Lefkoşa'ya 500 yataklı hastane inşa edilecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün açılışı gerçekleşen KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Koca açıklamasında yakın zamanda Lefkoşa'da 500 yataklı hastane inşa edileceğini belirtti.

KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açıldı!

KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC acil durum hastanesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa Acil Durum Hastanesine ilişkin, "KKTC ile dayanışmanın en önemli nişanesi bu acil durum hastanesidir." diye konuştu.

KKTC Acil Durum Hastanesi için geri sayım başladı!

Türkiye tarafından Kuzey Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da inşa edilen KKTC Acil Durum Hastanesi"nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Kıbrıs'a 500 yataklı hastane müjdesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli yaptığı açıklamada "Hedef, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Lefkoşa'ya 500 yataklı bir hastanenin yapılmasıdır." diye konuştu.

KKTC Lefkoşa Hala Sultan Camii Haberi

KKTC Lefkoşa Hala Sultan Camii

Rusya'dan Somali'ye dünyayı camilerle donatan Türkiye, bu projeler için 85 milyon 500 bin dolar harcayacak. Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt dışında restorasyonunu ve inşasını sürdürdüğü camilerden bazıları açılış için gün sayıyor.


12 ülkede 18 camii veya mescit inşaatı devam ederken, en fazla harcama Arnavutluk'taki Tiran Merkez Camii'ne yapılacak: 25 milyon dolar.


Tamamlandığında 20 bin Müslümanın namaz kılacağı Kırgızistan Bişkek Camii için ise 23 milyon dolar harcanacak.


KKTC Lefkoşa Hala Sultan Camii için 15 milyon 500 bin dolar, Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Camii'ne 9 milyon dolar, Rusya Moskova Camii iç tezyinatına 5 milyon dolar, Belarus Minsk Camii'ne 5 milyon dolar, Somali Mogadişu Merkez Camii ve mescitlerin inşası için ise 3 milyon dolar harcanacak.


TOKİ...