29 / 04 / 2024

kktc turları

kktc turları

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyetle Bakanlıkta bir araya geldi..

KKTC Su Temini Projesi yarışmaya katılacak!

“KKTC Su Temini Projesi” uluslararası alanda vitrine çıkıyor. Proje, 7. Dünya Su Forumu’nda su alanında en yenilikçi projelerin yer alacağı yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

KKTC'nin eğitimine 1.2 milyar dolarlık yatırım!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) dünya çapında bir "eğitim adası" olarak tanınması için 1.2 milyar dolarlık yatırım yapan Yakın Doğu Üniversitesi, dünyanın en zenginleri listesine girdi.

Taşyapı KKTC'deki havalimanının temelini attı!

Taşyapı İnşaat, KKTC'nin tek havalimanı olan Ercan'ın 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal ve pist inşaatının temelini attı. 157 bin metrekarelik tesis, 4 yıl içinde tamamlanacak.

KKTC su projesi dünyaya örnek olacak!

KKTC'de temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Türkiye'den " KKTC'ye su getirilmesi projesini değerlendirerek 'Bu dünyaya örnek olacak proje' " dedi.

KKTC Ercan Havaalanı’nı Taş Yapı yenileyecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ercan Havaalanı’nın işletmesini 25 yıllığına alan Taşyapı, havalimanının baştan aşağı yenilenmesi için ilk adımı attı..

KKTC'ye yeni Ercan Havalimanı!

Taşyapı İnşaat, KKTC’deki yeni Ercan Havalimanı için düğmeye bastı. 220 milyon Euro’ya mal olacak, 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal ve pist inşaatının temeli atıldı.

KKTC'de yeni havalimanı projesi konuşuldu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC 'ye düzenlediği ziyarette, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonlara rağmen dünyayla entegre olma yolunda önemli mesafe katedildiğini belirtti.

Erken rezervasyonda yurt dışı turlarında indirim!

Tatil severler özellikle yurt dışı turları İçin kış aylarını beklerken seyahat acenteleri de 2015 yılı İçin erken rezervasyon indirimlerini duyurmaya başladı. Star Turizm, bu imkanı sağlayanların arasında yer alıyor.

Seyahat acenteleri yurt dışı turlarında indirimlerini duyurmaya başladı!

Tatil severler özellikle yurt dışı turları için kış aylarını beklerken seyahat acenteleri de 2015 yılı İçin erken rezervasyon indirimlerini duyurmaya başladı. Şiar Turizm, indirimlerin önümüzdeki aylarda turizm sektörünü canlandıracağını belirtiyor.

KKTC Su Temin Projesi'nde su tutulmaya başlandı!

KKTC'ye içme suyunun dünyada görülmeyen deniz boru hattıyla taşınmasını sağlayacağı için 'Asrın projesi' olarak adlandırılan Alaköprü Barajı'nın su tutmaya başlayacağı tarih daha önce 26 Ağustos 2013 olarak açıklanmıştı.

KKTC Su Temin Projesi ile Alaköprü Barajı dolmaya başladı!

DSİ tarafından inşa edilen ve Dünya’da ilk kez uygulan deniz boru hattı ile KKTC'ye su sağlayacak "KKTC Su Temin Projesi"nde önemli bir eşik daha aşılıyor. Yapımı tamalanan Alaköprü Barajı’nda su tutulmaya başlandı.

KKTC Su Temin Projesi'nde Alaköprü Barajı’nda su tutulmaya başlandı!

KKTC Su Temin Projesi'nde su tutulmaya başlandı. KKTC’ ye içme suyu sağlayacak olan Mersin’ in Anamur İlçesi’ndeki Alaköprü Barajı’nda, kapakların indirilmesi ile su tutulmaya başladı.

KKTC Su Temin Projesi'nde geri sayım başladı!

KKTC'ye içme suyu taşıyacak olan "KKTC Su Temin Projesi"nde geri sayım başladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "En geç, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü olan 20 Temmuz 2015 tarihinde KKTC'ye su akacak" dedi.

kktc turları Haberi

kktc turları
Görüşme öncesi Çelik, “Kuşkusuz kültürel konularda sürekli görüşüyoruz ama acil konumuz Türkiye’nin turizmle ilgili aldığı tedbirler var biliyorsunuz biz Türkiye’nin turizm potansiyelinden her zaman KKTC’nin de faydalanmasını gözetiyoruz” dedi. Çelik, şöyle devam etti. “KKTC ile bu bağlamda yeni dönem için ne yapabiliriz, ne tür işbirlikleri geliştirilebiliriz onları kendi aramızda konuşacağız.” Denktaş ise Bakan Çelik’e teşekkür ederek, KKTC’nin giderek gelişen bir turizm sektörü olduğunu söyledi....