01 / 05 / 2024

Koç Kuleleri ruhsat

Koç Kuleleri ruhsat

Ankara Çukurambar'da mühürlenmesine rağmen inşaatı devam eden Koç Kuleleri'ne İmar Kanunu'nun 42'nci maddesi gereği 15 milyon TL para cezası verildi. Projede düzeltme yapılmazsa yıkım gerçekleşebilir...

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

Stüdyo daireler için ruhsat kuyruğu!

Türkiye’de 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planları Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında, stüdyo dairelerin üretimine son verilecek. Müteahhitler, yönetmelik öncesi 1+0 projelerine ruhsat alabilmek için belediyelere koştu.

Koç Tower'da metrekare fiyatı 10 bin TL!

Koç Yapı, Bağdat Caddesi projelerine devam ediyor. Bunlardan Koç Tower, caddede son ruhsatı alan en yüksek bina özelliğini taşıyor. Koç Tower, 21 kat ve 38 daireden oluşuyor.

Bursa Yıldırım'da 9 ayda 276 yapıya ruhsat verildi!

Bursa’nın parlayan yıldızı olmaya başlayan Yıldırım’da planlı inşaat ruhsatı ve iskân sayısında artış yaşanıyor. Yapılan yatırımlar sayesinde hızlı ve planlı olarak gelişen Yıldırım’da istihdam oranının ve nüfusun artması beraberinde yeni inşaatları ve ko

Ankara'daki Koç Kuleleri'ne para cezası!

Çankaya Belediye Meclisi'nde kaçak Koç Kuleleri'ne hangi gerekçeyle 13.5 milyon TL'lik ceza indirimi yapıldığı soruldu.

Ankara'daki Koç Kuleleri ile ilgili soruşturma başlatıldı!

Mahkemenin durdurma kararına rağmen Söğütözü Caddesi üzerinde yapımı süren kaçak Koç Kuleleri ile ilgili soruşturma başlatıldı. Suç duyurusunda bulunan vatandaş Önder Gökçekaya, Mimarlar Odası Başkanı Karakuş'u davaya müdahil olmaya çağırdı.

Halk GYO, ofis kuleleri için ruhsat aldı!

Halk GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde hayata geçireceği 34 ve 46 katlı iki ofis kulesi ile 8'er katlı üç ticari binanın yer alacağı karma projesi için yapı inşaat ruhsatını aldı.

Halk GYO Selçuklu motifli projesi için ruhsat aldı!

Halk GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde hayata geçireceği ofis ve ticari ünitelerden oluşan projesi için yapı inşaat ruhsatı aldı. Halk GYO'nun ofis kuleleri, çağdaş ve Selçuklu motiflerinin yer aldığı bir proje olarak öne çıkıyor.

Koç Kuleleri yalıtım için Wooler'ı tercih etti!

Ankara’nın hızla gelişen yeni gözdesi İncek bölgesinde yapımı devam eden Enpark Beytepe projesi, Eskişehir yolunda yükselen West Gate Residence ve Söğütözü’nde yapımı devam eden Koç Kuleleri de yalıtım ihtiyacı için Wooler Taş Yününü tercih etti.

Ankara Koç Kuleleri projesinde yangın!

Ankara'da Koç Kuleleri'nin bodrum katında çıkan yangın korkuttu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrasında yangın büyümeden kontrol altına alındı. Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nün garaj bölümünde çıkan yangın da itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

İnşaat ruhsatı almak için gerekli koşullar nelerdir?

İmar Kanunu gereğince, ruhsatsız olarak yapılabilecek yapılar hariç, tüm bina inşaatlarında belediyeden veya valiliklerden ruhsat alınması gerekiyor. Peki inşaat ruhsatı nasıl alınır? İşte inşaat ruhsatı alma işlemleri..

Koç Kuleleri yıkılacak mı?

Ankara Çukurambar'da mühürlenmesine rağmen inşaatı devam eden Koç Kuleleri'ne İmar Kanunu'nun 42'nci maddesi gereği 15 milyon TL para cezası verildi. Projede düzeltme yapılmazsa yıkım gerçekleşebilir...

Koç Kuleleri ruhsat Haberi

Koç Kuleleri ruhsat

Çukurambar'da mühürlenmesine rağmen inşaatı devam eden Koç Kuleleri'ne İmar Kanunu'nun 42'nci maddesi gereği 15 milyon TL para cezası verilirken, yapının ruhsata aykırı kısımlarında düzeltme yapılmadığı takdirde aynı kanunun 32'nci maddesi gereğince belediye tarafından yıkılması gerekiyor. 


MAHKEME BEKLENİYOR 

Daha önce Koç Kuleleri'nde denetim yapan Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi'ne bağlı ekipler yapı sahibi Koç Holding, yapı müteahhidi Akgül Yapı ve yapı denetimcisi Gön-Den Yapı Denetim firmasına projeye aykırı yapılaşmalar nedeniyle İmar Kanununun 42'nci maddesi gereğince 15 milyon TL para cezası kesti. 


Akgül Yapı ve Gön-Den Yapı denetim firmalarının, Çankaya Belediyesi'nin encümen kararı ile kestiği 1 milyon 190 biner TL'lik para cezasını ödediği iddia edilirken Koç Holding ve Akgiil Yapı. Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu durdurma kararına ve para cezalarına itiraz etti. Akgiil Yapı 14. 

İdare...