19 / 05 / 2024

kocaeli 1999 depremi

kocaeli 1999 depremi

Kocaeli'de, 1999 depreminden sonra ağır hasar alan binalar hala kullanılıyor. Boyama ve mantolama işlemleriyle hasarların gizlendiği binalardan bazıları yana eğilmiş halde duruyorlar...

1999'dan önceki binaların balkonları adeta bir saatli bomba!

1999 depremi öncesi yapılan binaların balkonlarının saatli bir bomba gibi olduğu gündeme geldi. Peki balkonlar güvenli mi? Nasıl yapılan balkonlar güvenli oluyor? İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

İstanbul depremi, konut yatırımcısının rotasını değiştirdi!

Beklenen İstanbul depremi konut yatırımcısını çevre illere yönlendirdi. Bu kapsamda Kocaeli öne planda yer alıyor. 

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Prof. Dr. Şerif Barış'tan çarpıcı Marmara depremi açıklaması: Küçük depremler büyük depremi engellemez! 

Kocaeli Üniversitesi'nden deprem uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış, Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve en çok merak edilen soruları yanıtladı. 

Beklenen İstanbul depremi emlak fiyatlarını uçurdu! Bu ilçelere göç arttı! Kiraların en çok arttığı yerler açıklandı!

Beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarına da yansıdı. 1999 depremi öncesi yapılmış ve zemini kötü olduğu uzmanlarca söylenen semtlerdeki binalardan resmen göç başladı.

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

'Depremin maliyeti 45-50 milyar dolar'

Gölcük'teki 1999 depremi sonrasında ekonomide büyük bir yıkım meydana gelmiş, deprem vergileri, ÖTV, yurtdışı çıkış harcı gibi ek önlemler alınmak durumunda kalınmıştı.

Kocaeli'de 489 bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin derinden etkilediği Kocaeli'de kentsel dönüşüm kapsamında 489 bina yıkıldı...

Kocaeli depreminden kalma hasarlı evler yıkılıyor!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremin ardından büyük ve az hasarlı evler için yıkım çalışmaları başlatıldı. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Kahraman Bulut yapılan çalışmalar hakkında bilgi vedi.

Kocaeli'de 25 bin bina hasarlı!

İzmit'te 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören riskli binaların yıkımı devam ediyor. Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut bölgede yıkılması gereken çok sayıda bina olduğunu dile getirdi.

kocaeli 1999 depremi Haberi

kocaeli 1999 depremi

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında hasarlı binalar tekrar gündeme geldi. 17 Ağustos 1999'da yaşanan depremden sonra Kocaeli'de, hala ağır hasarlı olarak tespit edilen binalarda insanların yaşıyor olması endişeye yol açıyor. 

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Kocaeli'deki 29 ağır hasarlı binada hala insanlar yaşıyor. Binaların ise içler acısı durumda. Kent merkezindeki bazı binalar yaklaşık 1 metre yana doğru eğilmiş halde duruyor. Birçoğunun da yapısal hasarları örtülmüş.İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi Başkanı Karaman Bulut, Gölcük depreminin üzerinden geçen zamana rağmen ağır hasarlı binaların bulunduğunu söyledi. 

Kocaeli'de 29 ağır hasarlı binanın bulunduğunu söyleyen Bulut, şunları kaydetti: 

"Yıkılması gereken binalara bir nevi makyaj gibi bir boyama, mantolama yapılıp bunların yapısal hasarlarının örtülmesi de doğru değil. İnsanlar yıkılması gereken binalara boşuna masraf yapmasınlar."