28 / 04 / 2024

İstanbul depremi, konut yatırımcısının rotasını değiştirdi!

İstanbul depremi, konut yatırımcısının rotasını değiştirdi!

Beklenen İstanbul depremi konut yatırımcısını çevre illere yönlendirdi. Bu kapsamda Kocaeli öne planda yer alıyor. 



Gündemden düşmeyen olası İstanbul depremi yatırımda da dengeleri değiştirdi. Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Uğur Öztürk son dönemdeki konut yatırımlarını değerlendirdi. 

Türkiye’nin emlak yatırımcıları için cazip bir pazar olmayı sürdürdüğünün altını çizen Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Uğur Öztürk, İstanbul'daki birçok vatandaşın, son dönemde çevre illere taşınma eğilimi gösterdiğini söyledi.

İstanbul depremi, konut yatırımcısının rotasını değiştirdi!

KONUT YATIRIMINDA YENİ ROTA OLUŞTU

Bu durumun gayrimenkullerin değerini etkilemesi yatırımcıların tercihlerinde kritik bir rol oynadığını aktaran Öztürk, "Örneğin Kocaeli’nde ortalama konut metrekare fiyatları son 3 yılda yüzde 565,2 artarak 14 bin 785 lira olurken, yatırımın geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplanıyor "diye belirtti.

Gayrimenkul yatırımlarının getiri potansiyelinin bölgeye göre farklılık gösterdiğini ifade eden Invest Global Gayrimenkul Kurucusu Uğur Öztürk, 2023 yılında 89,11 milyar dolar değere ulaşan gayrimenkul sektörünün 2028 yılına kadar 151,23 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini aktardı.

İstanbul depremi, konut yatırımcısının rotasını değiştirdi!

Bu tablonun Türkiye'deki yatırımcıların harekete geçmesi için yeşil ışık yakarken, yatırımların getiri potansiyeli bölgelere göre değişiklik gösterdiğini söyleyen Öztürk, "Örneğin son dönemde meydana gelen depremlerin etkisiyle birlikte özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerden başka illere göç dalgası, farklı şehirlerdeki gayrimenkullerin değer kazanmasına kapı aralıyor" diye ifade etti.

İstanbul depremi, konut yatırımcısının rotasını değiştirdi!

YATIRIMDA KOCAELİ VE MUĞLA ÖNE ÇIKIYOR 

Özellikle İstanbul ve İzmir’de yaşayanların çevre kentlere taşınma eğilimi gösterdiklerini aktaran Öztürk, İstanbul’daki birçok vatandaşın, son dönemde çevre illere taşınma eğilimi gösterdiğinin altını çizdi.

"Bu durumun gayrimenkullerin değerini etkilemesi yatırımcıların tercihlerinde kritik bir rol oynuyor" diyen Öztürk, "Örneğin Kocaeli’nde ortalama konut metrekare fiyatları son 3 senede yüzde 565,2 yükselerek 14 bin 785 lira olurken, yatırımın geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplanıyor" dedi.

İstanbul depremi, konut yatırımcısının rotasını değiştirdi!

Aynı şekilde İzmir’den Muğla gibi illere göç hareketinin de bu kentlerdeki gayrimenkul değerlerini etkilediğine dikkat çeken Öztürk, "Muğla’daki konut fiyatlarının 3 yılda yüzde 712.9 yükselişle metrekare 29 bin 539 liraya ulaştığı görülürken, geri dönüş süresi 21 yıl olarak ölçülüyor" diye anlattı.

Yatırımcıların bu koşulları kirayla gelir etmek üzere avantaja çevirdiğini söyleyen Öztürk, "Öyle ki Kocaeli’nde kira ortalaması 15.000 lira civarı iken, Muğla Bodrum çevresinde 25 bin civarında seyrediyor. Yani ikisi de büyük şehirlerle yarışıyor” şeklinde konuştu.  

O ilde 2 yıl taksitle konut imarlı arsa fırsatı! Kaçırmayın!

Ucuz ev alayım derken tuzağa düşmeyin! Uzmanlar uyardı: 'Hisseli ev' ilanlarına dikkat!

İnşaat maliyetlerindeki artış 5 ayın zirvesinde!


Geri Dön