06 / 05 / 2024

Kocaeli'deki 6 katlı bina 1 metre sağa yattı! 

Kocaeli'deki 6 katlı bina 1 metre sağa yattı! 

Kocaeli'de, 1999 depreminden sonra ağır hasar alan binalar hala kullanılıyor. Boyama ve mantolama işlemleriyle hasarların gizlendiği binalardan bazıları yana eğilmiş halde duruyorlar...



Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında hasarlı binalar tekrar gündeme geldi. 17 Ağustos 1999'da yaşanan depremden sonra Kocaeli'de, hala ağır hasarlı olarak tespit edilen binalarda insanların yaşıyor olması endişeye yol açıyor. 

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Kocaeli'deki 29 ağır hasarlı binada hala insanlar yaşıyor. Binaların ise içler acısı durumda. Kent merkezindeki bazı binalar yaklaşık 1 metre yana doğru eğilmiş halde duruyor. Birçoğunun da yapısal hasarları örtülmüş.İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi Başkanı Karaman Bulut, Gölcük depreminin üzerinden geçen zamana rağmen ağır hasarlı binaların bulunduğunu söyledi. 

Kocaeli deki 6 katlı bina 1 metre sağa yattı! 

Kocaeli'de 29 ağır hasarlı binanın bulunduğunu söyleyen Bulut, şunları kaydetti: 

"Yıkılması gereken binalara bir nevi makyaj gibi bir boyama, mantolama yapılıp bunların yapısal hasarlarının örtülmesi de doğru değil. İnsanlar yıkılması gereken binalara boşuna masraf yapmasınlar."

20 soruda DASK!

İstanbul'un gündeminde depremden başka bir konu önceliklendirilmemeli!

 


Geri Dön