06 / 05 / 2024

kocaeli 2013 planları

kocaeli 2013 planları

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, D-100 Karayolu’nun Gebze geçişinde Aşıroğlu ve Topçular mevkilerinde iki yeni kavşağın yatırım planına alındığını açıkladı....

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

Kocaeli tramvay projesi belediye meclisinde!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 114 madde görüşüldü. "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" projesinin planlara aktarılmasına yönelik olarak imar planları da belediye meclisinde konuşuldu.

Kocaeli'nde imar planları kapsamında yıkımlar yapılıyor!

Kocaeli'de yeşil alan ve meydan olarak değerlendirilecek olan Ömerağa Mahallesi’ndeki Halkevi olarak da bilinen alanda yer alan 28 dükkandan 23’ü yıkıldı.

Kocaeli'nin en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

Kocaeli'de mütahhitler buluşmasında bölgenin en büyüks sorunu kentsel dönüşüm hakkında çalışmalar yürütülmesi için planlar yapıldı.

Bahçeşehir Gölet'te inşaatın önünü açan imar planları iptal edildi!

Bahçeşehir Gölet'te inşaat yapılmasının önünü açan 2013 yılı imar planları iptal edildi. Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı...

Osman Günler Kocaeli'nin imar planını anlattı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi imar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, 1/1000 ölçekli imar planlarını Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği ve MÜHTED Gebze Şubesi işbirliğindeki seminerde anlattı.

Karatay'da imar revizyon planları yenilendi!

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, Belediye tarafından 15 Kasım 2013 tarihinde 5 milyon metrekarelik alanda imar revizyon planlarının yenilendiğini belirtti.

Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün temeli yarın atılacak!

2013 yılı mayıs ayında ihale edilen Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü’yle ilgili arsa çalışmaları tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 2 bin metrekarelik bir arsa alınmıştı.

Kocaeli MİA projesinde son durum!

MİA Projesi’ni kimi mükemmel bir proje olarak anlattı, kimi yerin dibine soktu. Davalar, haberler havalarda uçuştu sonunda Kocaeli 2. İdare Mahkemesi imar planlarını ve plan notlarını iptal etti.

Kocaeli Şehir Hastanesinin temeli bugün atılıyor!

İzmit Cephanelik bölgesinde kamu ve özel sektör işbirliği ile yapılacak olan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin temeli törenle atılacak. 1180 yataklı hastanenin yapım kararı 2013 yılında alınmıştı.

Kocaeli Mia projesinin planları iptal edildi!

MİA projesinde kamu yararı gözetilmediği gerekçesiyle dava açan CHP’li Ali Haymanalı davayı kazandı, proje planları iptal edildi.

Kocaeli Autoport Limanı yeniden faaliyette!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesi sahilinde, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından 2013 yılında iptal edilip tahliye kararı çıkarılan 'Autoport' adlı limanın yeniden faaliyete geçeceği bildirildi.

Kocaeli'de tramvay güzergahının imar planlarına girmesi onaylandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısında, kentte yapılması planlanan tranvay hattı güzergahının imar planlarını girmesi onaylandı. Karaosmanoğlu, “Bunların hepsi belediyenin önemli ulaşım çalışmalarıdır” dedi

kocaeli 2013 planları Haberi

kocaeli 2013 planları


Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin 2023 vizyonu çerçevesinde hazırlanan Ulaşım Ana Planı kararlarının Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerini içine alan Gebze bölgesine yönelik paylaşımları düzenlenen bir toplantıyla açıkladı. Büyükşehir yöneticileri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, OSB yöneticileri ve ulaşım sektörünün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlendi.


ŞEHRİN GELECEĞİNİ PLANLAMA


Düzenlenen bir sunum eşliğinde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir yasasının Kocaeli’ye kazandırdığı en önemli imkanın devletin diğer kurumları ile birlikte şehrin bugününü ve geleceğini planlama, ortak projeler geliştirme fırsatı olduğunu dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu, 2 yıldan fazla çalışarak Kocaeli’nin Çevre Düzen Planı ve Nazım İmar Planı’nı çıkardıklarını, bunun da Ulaşım Ana Planı’nın altlığını oluşturduğunu söyledi.




ESER VE HİZMET ÜRETİLDİ


Kocaeli Lojistik Ana Planı’nın...