15 / 05 / 2024

Kocaeli 2018 imar

Kocaeli 2018 imar

Kocaeli'de yeşil alan ve meydan olarak değerlendirilecek olan Ömerağa Mahallesi’ndeki Halkevi olarak da bilinen alanda yer alan 28 dükkandan 23’ü yıkıldı.

Depremden etkilenen 10 ilin imar barışı bilançosu belli oldu: 2018'de 294 bin 166 binaya yapı kayıt belgesi verildi!

6 Şubat tarihinde Türkiye'yi sarsan ve 10 şehirde büyük yıkıma sebep olan depremle beraber 2018'de çıkarılan imar affı yeniden gündem oldu. İşte detaylar...

Kocaeli'de ‘İmar Mevzuatı’ eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personelleri tarafından “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi düzenlendi.

Kocaeli'de 171 metrekarelik alan için imar barışı talebi!

Kocaeli'de yaşayan Ali Tarakçı isimli vatandaş 406 metrekarelik alanın 171 metrekarelik alanının kendisine ait olduğunu söyleyerek imar barışı talebinde bulundu.

Kocaeli'de imar barışı ile 3 bin 500 vatandaşın sorunu çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışı ile 3 bin 500 vatandaşımızın sorununu çözdük. Kocaeli'nde Çayırova, Derince, Kandıra, Körfez, İzmit, Gölcük'te 80 hektar büyüklüğünde riskli alan belirledik. Yaklaşık 9 bin adet konut ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdik" dedi...

Yeşil GYO Kocaeli Körfez arsası 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli Körfez arsasına ilişkin hazırlanan 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Kocaeli Kartepe Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Kocaeli Kartepe Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Eşme Mahallesi uygulama imar planı değişikliği İmar Komisyonu’na havale edildi.

Halk GYO Kocaeli Şekerpınar binası 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kocaeli Şekerpınar binası 2018 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı...

Halk GYO Kocaeli binası 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kocaeli binası 2018 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı...

Kocaeli'de imar barışı karmaşası!

İmar barışı uygulamasına başvurular 31 Ekim'de sonra sona eriyor. Kocaeli'de imar barışında sorunlar ise devam ediyor.

Reysaş Kocaeli'deki 6 gayrimenkulünün 2018 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli'de yer alan toplam 6 gayrimenkulünün 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Kocaeli Kartepe'de ''imar haksızlığı'' iddiası!

Kocaeli Kartepe ilçesi Acısu Yavuz Sultan Mahallesi Huzur Sokak’ta yaşayan bir vatandaş, Belediye'nin imar haksızlığı yaptığını iddia ederek, yasal yollara başvuracağını ifade etti.

Kocaeli'de 12 kişinin 111 bin TL'lik imar borcu silindi!

Kocaeli'nin Alikahya bölgesinde yaşayan ve imarışı uygulamasından yararlanan 12 vatandaşın toplam 111 bin 715 TL’lik imar borcu silindi.

Kocaeli Kandıra'da 2 bin 150 kişi imar barışı başvurusu yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan İmar Barışı düzenlemesinde başvurular yıl sonunda sona eriyor. Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde imar barışına 2 bin 150 kişinin başvuru yaptığı açıklandı.

Kocaeli 2018 imar Haberi

Kocaeli 2018 imar


Kocaeli'de yeşil alan ve meydan olarak değerlendirilecek olan Ömerağa Mahallesi’ndeki Halkevi olarak da bilinen alanda yer alan 28 dükkandan 23’ünün yıkımı gerçekleştirildi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kira sözleşme süresiyle yasal süreç tamamlanan Ömerağa Mahallesi’nde yer alan Halkevi olarak da bilinen alandaki 28 dükkandan 23’ünün yıkıldığı açıklandı. 

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, 5 adet dükkanın boşaltılmasının ardından onların da yıkımı yapılacak. İş makineleri yardımıyla yıkılan dükkanların yerinin imar planlarında olduğu gibi yeşil alan ve meydan olarak değerlendirileceği söylendi. 

İzmit Belediyesi yetkilileri bölgedeki yıkımların yasal sürece göre yapıldığını belirterek, “Beş yıldır yasal sürecin tamamlanmasını bekledik. Yasal süreç sona erince kanun ve kurallar çerçevesinde yıkımlara başladık. Yıkım sırasında kimsenin siyasi görüşüne göre hareket edilmemekte olup, herkese eşit muamelede bulunulmaktadır”...