01 / 05 / 2024

Kocaeli Akşemsettin Camii

Kocaeli Akşemsettin Camii

2014 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimler öncesi, bütün partilerin başkan adayları ve yöneticilerinin katıldığı görkemli bir törenle temeli atılan 17 Ağustos Mahallesi Akşemsettin Camii, geçen bunca sürede bitirilemedi.

İBB'den Eyüpsultan'a 703 yeni konut geliyor! Dev projenin temeli atıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Söz konusu projede 703 yeni konut yer alacak.

Eyüpsultan'da 6 bin 500 konutluk yerinde dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor!

Eyüpsultan'da saçak parseller olarak adlandırılan Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahalleleri'nde bulunan 6 bin 500 konut için “Yerinde Dönüşüm” adıyla kentsel dönüşüm projesinin temeli yarın atılacak. 

Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan ilçesi, Akşemsettin Mahallesi, 113 ada, 160, 161, 162 ve 163 parseller ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.12.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul'da dev kentsel dönüşüm start alıyor! 6 bin 500 konut için tarihi gün!

Eyüpsultan'ın Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap mahallelerinde yer alan 6 bin 500 konutun dönüşümü resmen başlıyor.

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Paz.Ve Tic. A.Ş İstanbul Fatih Akşemsettin Şb. açıldı!

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Paz.Ve Tic. A.Ş İstanbul Fatih Akşemsettin Şb. bugün Fatih'te 4 milyon TL sermaye bedeli ile Mahir Orak tarafından açıldı.

İstanbul Eyüp'teki kentsel dönüşümde son durum ne?

İstanbul Eyüp'te Akşemsettin, Karadolap, Çırçır, Yeşilpınar Mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm projesi 6 bin 500 konut içerirken 30 bin kişiyi etkileyecek.

Alibeyköy Uygulama İmar Plan Notu Değişikliği İBB Meclisi’nde onaylandı!

Eyüpsultan Alibeyköy'de saçak parseller olarak nitelendirilen, Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap mahallelerinde yer alan, 6 bin 500 konutu ve yaklaşık 30 bin kişiyi ilgilendiren yılların sorunu çözüme kavuşuyor. 

Eyüpsultan'da yarı olimpik havuz inşa ediliyor!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in Eyüpsultanlılara verdiği vaatler arasında olan iki yüzme havuzundan ilki olan Akşemsettin Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yapım çalışmaları hızla devam ediyor, ikinci havuz yapımına da başlandı.

Kocaeli Akçaray Tramvay hattının uzunluğu 20 kilometreye çıktı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tramvay hattının uzunluğunu 20 kilometreye çıkardı.

Kocaeli Akçakoca'da tehlike saçan binalar yıkılıyor!

Kocaeli Akçakoca Mahallesi'nde yıkılma riski bulunan eski yapı için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Kocaeli Akçaray tramvayı Kuruçeşme'ye uzatılıyor!

Vatandaşların memnuniyetini kazanan Akçaray tramvay hattı Kuruçeşme bölgesine uzatılacak. Proje kapsamında inşaat çalışmalarına başlandı.

Kocaeli Akçaray Tramvay Hattı uzatıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılının Ağustos ayında hizmete açılan Akçaray Tramvay Hattı'nın 2,2 kilometrelik kısmı tamamlandı.

Kocaeli Akçaray Tramvay Hattı uzuyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen ağustos ayında hizmetine açılan Akçaray Tramvay Hattı'nın 2,2 kilometrelik 2. etabının tamamlanması için çalışmalar hızla sürüyor.

Kocaeli Akşemsettin Camii Haberi

Kocaeli Akşemsettin Camii

2014 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimler öncesi,  bütün partilerin başkan adayları ve yöneticilerinin katıldığı görkemli bir törenle temeli atılan 17 Ağustos Mahallesi Akşemsettin Camii, geçen bunca sürede bitirilemedi. Bölge sakinleri ise yetkililere seslenerek camilerinin bitirilmesi için destek istedi.


Kartepe İlçesi Köseköy mevkiinde bulunan eski ismi ile 17Ağustos Mahallesi, yeni ismi ile Fatih Sultan Mehmet Mahallesinin sakinleri,  bölgede bulunan camilerin mahallelerine çok uzak olması nedeniyle,  Deprem sonrası bölgede bırakılan prefabriklerden mescit yaptı.  Yıllarca derme çatma kurulan bu prefabrikede namaz kılan cemaat,  2014 yerel seçimleri öncesi atılan bir adım ile oldukça umutlandı. Prefabrik mescidin hemen yanı başında bir camii projesine başlandı.


HERKES  KATILMIŞTI 


17 Ağustos Akşemsettin Camii’nin temel atma törenine   çok geniş bir katılım olmuştu. Dönemin Kartepe Beldiye Başkanı Şükrü Karabalık, Belediye...