09 / 05 / 2024

Kocaeli çevre kirliliği

Kocaeli çevre kirliliği

Kocaeli'de çevre kirliliği iddiasında bulunuldu. Dilovası ilçesinde mahalle sakinleri, çevreye sağlığı tehdit eden kötü koku yayıldığı iddiasıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediyeye başvurdu.

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı! 711 yeni konut için büyük gün yarın!

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı... 711 yeni konut için büyük gün yarın... İşte TOKİ Kocaeli 2023 projesi ile ilgili son dakika detayları...

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! 446 konutluk bu yeni projeyi aman kaçırmayın! 

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi... 446 konutluk bu yeni projeyi aman kaçırmayın...

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için beklenen tarih geldi! 564 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Hayata geçirdiği konut projeleriyle dar gelirlilerin yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Körfez projesini yarın ihaleye çıkarıyor.

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 989 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için tarih resmen belli oldu... Tam 989 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın...

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Kocaeli Yeni Mahalle için kentsel dönüşüm kararı! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Yenimahalle Mahallesi için kentsel dönüşüm kararı ele alındı. 

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Müteahhitler sürdürülebilir yeşil çatı sistemlerine yöneliyor!

Nüfus artışı, sanayileşme ve kentleşme ile birlikte çevre kirliliği de hızla artıyor ve kentsel sürdürülebilirlik kavramı da önem kazanıyor. Mimar Esra Kestirengöz, tüm dünyada doğa dostu bir tasarım trendinin hakim olacağını belirtti...

Uzmanlar uyarıyor: Deprem üfürükçüleri bilgi kirliliği yaratıyor!

Elazığ’daki depremin ardından uzman olmayan kişiler tarafından bilgi kirliliği yaratan açıklamaları yayılmış durumda. Ortaya atılan bu açıklamaları bilim insanları yorulmadı ve uyarılarda bulundu.

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Kocaeli ve Bursa için acele kamulaştırma kararı!

Kocaeli ve Bursa illeri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ, Kocaeli Dilovası projesi için düğmeye bastı!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Dilovası projesi için düğmeye bastı.

Kocaeli çevre kirliliği Haberi

Kocaeli çevre kirliliği

Dilovası ilçesinde mahalle sakinleri, çevreye sağlığı tehdit eden kötü koku yayıldığı iddiasıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediyeye başvurdu.


Adatepe Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar, çevredeki sanayi kuruluşlarının sağlıklarını bozan kötü koku yaydığını iddia etti.


Yeşili Koruma ve Çevreyi Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Cebeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir haftadır kendilerini rahatsız eden kokunun çoğaldığını belirterek, vatandaşların pencerelerini açamadığını söyledi.


Sağlığı tehdit eden kokuyla karşı karşıya olduklarını öne süren Cebeci, şunları kaydetti:


"Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne ve belediyeye konuyu bildirdik. Belediyeyi aradıktan sonra koku biraz azaldı gibi fakat devam ediyor. Bizi mahallemizden çıkararak, yerlerimize kimyasal tanklar yerleştirmek isteyen firmaların bu kokuyu bilinçli bıraktığını düşünüyoruz. 'Artık yeter' diyoruz, hayatımızı hiçe sayan sanayiciye yeter. Sanayiye karşı değiliz fakat onlar bize karşı gibi görünüyor. Bizi buradan göndermek için...