05 / 05 / 2024

kocaeli Gebze Bilişim Vadisi

kocaeli Gebze Bilişim Vadisi

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin 2023 vizyon projesi olan ve Gebze’de yapım çalışmaları süren Bilişim Vadisi’nde yürütmeyi durdurma kararı geldi. Karar sonrası CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklama yaptı

Bilişim Vadisi’nden tam 100 milyon TL’lik fon desteği!

İstanbul ve Kocaeli’nden sonra İzmir’de mart ayında girişimcilere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bilişim Vadisi çeşitli girişimcilere toplam 100 milyon TL’yi aşan fon sağladı.

Türkiye'nin Otomobili, Bilişim Vadisi'ne ilgiyi artırdı!

Türkiye'nin Otomobili'nin Kocaeli'de bulunan Bilişim Vadisi'nde yer alması, Aralık'tan bu yana vadide yer almak isteyen firma sayısını yüzde 50 oranında artırdı.

Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı tamamlanmak üzere!

Gebze Bilişim Vadisi’nde bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğini kuruyor. 5 etaplı vadinin bitmesiyle 100 bin kişilik istihdam yaratılacak. Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı ise tamamlanmak üzere...

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kocaeli Bilişim Vadisi'ni ziyaret ederek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan vadinin birinci etap ikinci kısmının tamamlanmasına yönelik çalışmaları yerinde denetledi.

Bilişim Vadisi için 61 firmanın başvurusu alındı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Özlü, "Şu an itibarıyla baktığımızda 61 firmanın başvurusu alınmış, 37 firmanın projesi onaylanmış, 6 firma da Bilişim Vadisi'nde faaliyetlerine devam etmektedir." dedi.

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Başbakan Yardımcısı Işık, "Bilişim Vadisi'nin şu anda 1. etabın 1. kısmı bitti. Şimdi 1. etabın 2. kısmını da hızla bitireceğiz. " dedi.

Gebze Bilişim Vadisi'nde birinci etabın yüzde 98'i tamam!

Bilişim Vadisi'nin birinci etap inşaatı bitirildiğinde 2 bin kişiye, tüm etapların inşaatı tamamlandığında ve faaliyete geçtiğinde ise yaklaşık 100 bin nitelikli insana, iş ve istihdam sağlayacak.Vadinin birinci etap inşaatının yüzde 98'i tamamlandı.

Gebze Bilişim Vadisi için çalışmalar sürüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Gebze'de bir Bilişim Vadisi kurmak için çalışmalar sürüyor. Bilişim Vadisinde dünyaca ünlü firmalar, yerli ve yabancı dev şirketler yer alacak." dedi.

Gebze Bilişim Vadisi meclis gündeminde!

Gebze'de yapımı devam eden Bilişim Vadisi CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine taşındı.

Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki ödüllü binalar yıkıldı!

ABD’deki Silikon Vadisi örnek alınarak Kocaeli Gebze Muallimköy’de yaptırılan teknoloji geliştirme merkezi Bilişim Vadisi’nde ödüllü binalar yıkıldı.

Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki binalar yargı sürecindeyken mi yıkıldı?

3 milyon metrekareden fazla alana kurulması planlanan, 420 futbol sahası büyüklüğündeki Türkiye’nin ilk Bilişim Vadisi'ndeki üç binanın yargı aşaması sürerken bir gecede dinamitle yıkılması tepki çekti.

Gebze Bilişim Vadisi Projesi ikinci kez durduruldu!

Mimar Kentbilimci Prof Ahmet Vefik Alp’in ödüllü binalarını dinamitle patlatan Bakan Fikri Işık’ın Gebze Bilişim Vadisi Projesi İdare Mahkemesi tarafından iki kez durduruldu.

Gebze Bilişim Vadisi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin 2023 vizyon projesi olan ve Gebze’de yapım çalışmaları süren Bilişim Vadisi’nde yürütmeyi durdurma kararı geldi. Karar sonrası CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklama yaptı

kocaeli Gebze Bilişim Vadisi Haberi

kocaeli Gebze Bilişim Vadisi

Kocaeli İdare Mahkemesi Mimar Ahmet Vefik Alp’in açtığı davayı karara bağlayarak, geçmişte yapılan binaların yıkımında yürütmeyi durdurma kararı verildi. Karar sonrası CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklama yaptı. Tarhan, “Bilişim Vadisi’nde yaşanan sorunların tarafıma iletilmesi üzerine Aralık 2015’te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yanıtlaması istemi ile verdiğim soru önergesine ancak Şubat 2016 tarihinde yanıt verilmiştir. Ödüllü binaların Bilişim Vadisi’ne entegrasyonu yerine yıkımının, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde, ihalelere ilişkin bilgi ve arsalara verilen düşük fiyatların sorumluluğunun ise Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi’nde olduğu ifade edilmiştir.”diye konuştu.

MEYDAN OKUMAK

Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından imar planları ve Bilişim Vadisi içinde kalan 3 bina ile ilgili olarak verilen yürütmeyi durdurma kararları, Bilişim Vadisi’nin nasıl Hukuksuzluk Vadisi’ne dönüştüğünün kanıtıdır. Özgün bir mimariye sahip olduğu, korunması...