04 / 05 / 2024

kocaeli Karabali Camii

kocaeli Karabali Camii

Karamürsel Belediyesi Karabali Camii ve külliyesi içerisinde bulunan tarihi hamamı restore etmek için kolları sıvadı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım projenin tamamlanmasıyla birlikte tarihi hamamın müze yapılarak halka açılacağını söyledi.

Kocaeli Mamuriye Camii’nin temeli atıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde zarar gören ve zamanla kullanılmaz duruma gelen Kocaeli Mamuriye Camii’nin temelleri dualarla atıldı

Mimar Sinan'ın Kocaeli'deki 438 yıllık eseri yenileniyor!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 1579 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan 438 yıllık Pertev Mehmet Paşa Camii, 3 yıl sürecek kapsamlı bir restorasyona girdi.

Tarihi Tepecik Camii yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele’deki Tarihi Tepecik Camii restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kocaeli Yeni Cuma Camii restore edilecek!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Yeni Cuma Camii'ni (Pertev Paşa Camii) restore ettirecek. 2 yıl çalışmaların süreceği caminin yapım ihalesi gerçekleşti.

Kocaeli'deki Tarihi Tepecik Camii restore ediliyor!

Kentteki tarihi dokuya sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçmişle bugünü bir araya getiren tarihi yapıları yeniliyor.

Kartepe Uygulama Camii’nin çevresi düzenlendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii’nin çevresinde düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Çalışma ile caminin avlu içi elden geçirilerek hoş bir görünüme kavuşturuldu.

Kocaeli'deki Tarihi Taş Camii restore ediliyor!

Kocaeli’nin dört bir yanında yer alan tarihi yapıları restore ederek günümüze kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki Taş Camii’yi de restore ediyor.

Kocaeli Orhan Camii yeniden restore edilecek!

1,5 yıl önce 750 bin TL’ye restorasyonu Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan Orhan Camisi'nde restorasyon çalışmaları tekrar başlıyor.

Kocaeli Kartepe Hasan Paşa Merkez Camii açıldı!

Kocaeli Kartepe Uzunçiftlik Mahallesi’nde bulunan Hasan Paşa Merkez Camii açıldı. Hasan Paşa Merkez Cami 2 dönüm arazi üzerine 3 katlı olarak 560 metrekarelik alanda inşa edildi.

Kocaeli Mehmet Akif Ersoy Camii hizmete açıldı!

Kocaeli Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Derneği tarafından yardımseverlerin desteği ile yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Camii açıldı.

Kocaeli Orta Mahalle Camii’ne çelik minare inşa edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Kartepe Balaban Köyü Orta Mahalle Camii’nin eksik olan minaresi yapıldı.

Karabali Camii restore ediliyor!

Karamürsel Belediyesi Karabali Camii ve külliyesi içerisinde bulunan tarihi hamamı restore etmek için kolları sıvadı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım projenin tamamlanmasıyla birlikte tarihi hamamın müze yapılarak halka açılacağını söyledi.

TOKİ Kocaeli Derince 138 konut ihalesi bugün!

TOKİ Kocaeli Derince Çınarlı Mahallesi 138 konut, +2 kapıcı dairesi, 1 camii ve 1 ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün yapılacak.

kocaeli Karabali Camii Haberi

kocaeli Karabali Camii


Karamürsel Belediyesi Karabali Camii ve külliyesi içerisinde bulunan tarihi hamamı restore etmek için kolları sıvadı


Karamürsel Belediyesi Karabali Camii ve külliyesi içerisinde bulunan tarihi hamamı restore ediyor. Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, tarihi hamamın restorasyon çalışmalarının başladığını belirterek, projenin tamamlanmasıyla birlikte tarihi hamamın müze yapılarak halka açılacağını söyledi. Başkan Yıldırım ayrıca Karabali Camii’nin de tarihine uygun şekilde yenileceğini belirterek, “Acele ve yanlış kararlarla değil, zamanı gelen doğru ve emin adımlarla geleceğimize yönelik yatırımlar yapıyoruz. Bizler geçmişten aldığımız mirası tarihine uygun şekilde gelecek nesillere emanet etmek için çalışıyoruz. Karamürsel Belediyesi olarak bugüne kadar geçmişimize ve tarihimize sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.


Manşet...