07 / 05 / 2024

kocaeli Kemik İliği Nakil Merkezi

kocaeli Kemik İliği Nakil Merkezi

Kocaeli Üniversitesi Kemik İliği Nakil Merkezi açıldı. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde açılan Kemik İliği Nakil Merkezi'nde, yılda 30 hastaya hizmet verilmesi planlanıyor.

İstanbul Dikilitaş'taki 15 bin metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Şişli İlçesi, Dikilitaş (Fulya)Mahallesi, 1,5 Ha (15 bin metrekare) Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İşe alımlarda hanenize eksi yazacak detaylar! İşverenler en çok bu 3 kriteri eksik buluyor

İşe alımlarda her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. ABD'li işe alım uzmanları artık diplomayı daha az önemsiyor. Buna karşın bazı beceriler işe alımlarda etkili oluyor. İşte tüm detaylar...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Migros’ta ilk ve son kez! Örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü!

Migros’ta büyük yankı uyandıran indirim kampanyası sürüyor. Bu kapsamda, örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü. İşte 14 Ağustos Pazartesi Migros fiyat listesi...

TOKİ Kocaeli projesi için resmen son dakika müjdesi geldi! Tam 564 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kocaeli 2023 projesi için resmen son dakika müjdesi geldi. Verilen detaylara göre, Körfez ilçesine tam 564 konutluk yeni proje geliyor.

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı! 711 yeni konut için büyük gün yarın!

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı... 711 yeni konut için büyük gün yarın... İşte TOKİ Kocaeli 2023 projesi ile ilgili son dakika detayları...

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! 446 konutluk bu yeni projeyi aman kaçırmayın! 

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi... 446 konutluk bu yeni projeyi aman kaçırmayın...

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için beklenen tarih geldi! 564 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Hayata geçirdiği konut projeleriyle dar gelirlilerin yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Körfez projesini yarın ihaleye çıkarıyor.

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 989 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için tarih resmen belli oldu... Tam 989 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın...

EYT'de büyük tehlike! Çalışmaya devam etmek istiyorsanız herkesin sır gibi gizlediği bu ayrıntıyı bilmeniz gerek!

Erdoğan, 2.25 milyon kişinin EYT kapsamında emekli olacağını açıkladı. Şirketler, çalışmaya sürdürmeyi amaçlayan EYT’li işçilerin ileride hak mahrumiyeti davası açamaması için ‘formül’ peşinde.

Emekli olduktan sonra çalışmak isteyen EYT'lileri ne bekliyor? İşte yol haritası!

Emekli olduktan sonra çalışma hayali kuran EYT’lilerin kafasını meşgul eden çok sayıda soru var. Peki çalışmaya devam etmek isteyen EYT’li için süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar…

İş GYO, Profilo AVM'yi 989 milyon TL'ye satın alıyor!  

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 2410 ada, 246 parselde yer alan 15 bin 963 metrekare alanlı Profilo Alışveriş Merkezi ile 9221 ada, 1 parseldeki 2 bin 686 metrekarelik gayrimenkulü satın alıyor. İşte ayrıntılar...

SSK, Bağkur, 4C'li için sil baştan maaş hesabı! Yüzde 65.2 artışla minimum 10 bin 664 TL!

Emekli ve memurlar Ocak ayında maaşlarında yapılacak zamları araştırırken, SSK, Bağkur, 4C'li için sil baştan maaş hesabı yapıldı! Peki, emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte emekli ve memurların yeni zamlı maaşları..

kocaeli Kemik İliği Nakil Merkezi Haberi

kocaeli Kemik İliği Nakil Merkezi

Kocaeli Üniversitesi  (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde Kemik İliği Nakil Merkezi törenle açıldı.


KOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Sarper, törende yaptığı konuşmada, açılan merkezin Türkiye'nin 18'inci aktif çocuk kemik iliği nakil ünitesine sahip olduğunu söyledi. 


Merkezin şu anda sadece çocuklara hizmet vereceğini, zaman içinde büyüklerin de yararlanacağını dile getiren Sarper, çocuk ünitesindeki 4 yatakta yılda 30 hastaya nakil yapılabileceğini, hastanede 18 yataklı çocuk hematoloji ve onkoloji ünitesi de olduğunu, lösemi tanısı konulan bir hastayı, kemoterapi ve ilik nakli yapıldıktan sonra evine gönderecek durumda olduklarını belirtti.


Sarper, özel merkezlerin hastalara sadece kemik iliği nakil aşamasında hizmet verdiğine dikkati çekerek, kemoterapinin, tedavinin çok önemli ve uzun süreli kısmı olduğunu anlattı. 


Uluslararası rakamlara göre lösemi görülme sıklığının 0-14 yaş...