23 / 07 / 2024

kocaeli Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi

kocaeli Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kafkas Platformu ile ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu Sekapark kültür alanına Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi’ni kazandırdı.

Kocaeli Kuzey Metro Hattı 2024 programına alındı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve toplu taşımada yeni bir döneme imza atacak olan Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı’nın 95 milyar Türk Lirası yatırım hacmine sahip 1. aşaması, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 yatırım programına alındığı açıklandı.

Kuzey Marmara Otoyolu hangi ilçelerdeki arsa fiyatlarını fırlattı?

Kuzey Marmara Otoyolu açıldıktan sonra ulaşımın kolaylaşması ve İstanbul’a yakın olması sebebiyle Kocaeli'nin Körfez ve Derince ilçelerindeki arazi ve tarlalara ilgi arttı. İlçelerdeki emlakçılar arazilerde yıllık yüzde 25 civarında değer artışı yaşandığını belirtiyor.

Kocaeli Körfez'de arsa ve arazi satışları arttı! 

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Sevindikli Mahallesi’nde, Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılmasıyl birlikte arsa satışlarında patlama yaşandı.

Kuzey Marmara Otoyolu bayram için devrede!

Kurban Bayramı tatili sebebiyle Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile TEM İzmit Doğu Kavşağı arası geçici olarak hizmete açılacak...

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 85'i tamamlandı!

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya hattında inşa edilen ve bugüne kadar yüzde 85 fiziki ilerleme sağlanan 398 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı iş kazasında 4 işçi yaralandı!

Kuzey Marmara Otoyolu projesi inşaatının Kocaeli kesimindeki viyadük inşaatında iskeleden düşen 4 işçi yaralandı...

Kuzey Marmara Otoyolu trafiğe açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde bulunan Kurtköy-Liman kavşakları liman bağlantı yolu üzerindeki V07 viyadüğü ve Liman-Sevindikli kavşakları trafiğe açıldı. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen projeyle trafiğin rahatlaması planlanıyor.

Kuzey Marmara Otolu Bağlantı Yolları Projesi onaylandı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılacak olan Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı Yolları Proje onaylandı. Proje kapsamında çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun çalışmalarında yaşanan sorunlar mecliste!

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Denizli Mahallesi'nde Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları nedeniyle yaşanan sorunların çözümü TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Kuzey Marmara Otoyolu iş kazasında bilirkişi inceleme yaptı!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesiminde viyadük çalışmaları sırasında düşen beton blokun altında kalan 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasının meydana geldiği alanda, bilirkişi heyeti inceleme yaptı...

Kuzey Marmara Otoyolu iş kazasında yaralanan işçi yoğun bakımda!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında düşen beton blokun altından yaralı olarak kurtarılan işçi, yoğun bakım ünitesine alındı...

Kuzey Marmara Otoyolu'nun viyadük çalışmalarında iş kazası!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmalarında beton blok işçilerin üzerine düştü. Bazı işçiler düşen bloğun altında kaldı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kısmına ilişkin 6 soru TBMM'de!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kısmına ilişkin 6 soru hazırladı. Tarhan sorularını Bakan Pakdemirli'ye sordu...

kocaeli Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi Haberi

kocaeli Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi



Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kafkas Platformu ile ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu Sekapark kültür alanına Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi’ni kazandırdı. Kültür evi 8 Mart Cumartesi günü saat 14:00’te düzenlenecek olan tanıtım programıyla hizmete girecek.




GÜLCAN ALTAN KONSERİ


Protokolün ve vatandaşların büyük ilgi göstermesi beklenen törenine il dışından protokolün yanı sıra ulusal alanda ün yapmış sanatçıların da katılması bekleniyor. Yöresel ikramların yapılacağı açılış töreninde folklor gösterisi ile sanatçı Gülcan Altan konseri gerçekleştirilecek.




ESKİ SEKA LOJMANLARINDAN BİRİ


Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi, 16 Ocak 2014 tarihli Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis kararına istinaden Kocaeli Kafkas Dostluk ve Kültür Platformu işbirliği ile çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikleri gerçekleştirmek amacı ile kuruldu. Bu kapsamda Eski Seka Kağıt Fabrikası lojmanlarından birisi 3 aylık...