17 / 05 / 2024

Kocaeli Mehmetağa Kent Meydanı projesi

Kocaeli Mehmetağa Kent Meydanı projesi

Başiskele ilçesinde şuyulandırma çalışmalarının tamamlandığı, kent estetiği açısından örnek sokakların, yeni parkların yapıldığı Mehmetağa Mahallesi Başiskele’de değişimin yaşandığı mahalleler arasında yer alıyor.

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Zeray İnşaat'tan Kocaeli Sağlık Kent Konutları ihalesi açıklaması!

Zeray İnşaat  ‘’Kocaeli Kartepe Sağlık Kent Konutları ihalesi’’ sürecinde yaşananlar hakkında bir açıklama yaptı. İşte Zeray İnşaat'ın o açıklaması...

Kocaeli'de ev satışları yüzde 30 azaldı!

Kocaeli'de Ağustos ayında konut satışları geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 30 azalarak  3 bin 416 olarak kaydedildi. 

Kocaeli'de ağır hasarlı bina kalmayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Karamürsel'de hasarlı binaların yıkımını inceledi.

Kocaeli ağır hasarlı bina yükünden kurtuluyor!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden en fazla etkilenen il olan Kocaeli'de, ağır hasar gören binaların yıkılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Depremde ağır hasar gören 28 binanın yıkım çalışmalarının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Gökmen Mengüç'ten Kocaeli'deki ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin açıklama!

17 bin kişinin yaşamını yitirdiği Marmara depreminde Kocaeli yerle bir oldu. Hasarlı binalarda 8 bin kişi yaşıyor. Belediye yıkımlara bu yıl başladı.

Erhan Coşan Kent Konut A.Ş Genel Müdürü oldu!

Erhan Coşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

1999 Marmara Depremi’nden sonra Kocaeli’deki binalara hasar tespit çalışmaları yapıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,TBMM’de Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar hakkında sorular yöneltti. Milletvekili Türkkan;"500 bina neden hala yıkılmadı?" sorusunu sordu.

Deprem tecrübemizi dünyaya aktarmalıyız!

KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış, "Kocaeli, 17 Ağustos'tan sonra depremlere karşı inanılmaz bir deneyim kazandı. Kocaeli'nin bu deneyimi dünyaya örnek olması gerekirken yeterince dünyada yer almadı. Bu deneyimi dünyaya aktarmamız gerekiyor" dedi...

Gebze'ye kent misafirhanesi inşa edilecek!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze'ye kent misafirhanesi inşa edeceklerini söyledi.

Kocaeli İsmetpaşa Stadı millet bahçesi oluyor!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, İsmetpaşa Stadı’nın bulunduğu arazinin millet bahçesine dönüştürüleceğini açıkladı.

Kalben Derneği’nin Kocaeli binası açıldı!

Kalben Derneği Kocaeli Şubesi’nin hizmet binası kent protokolünün katılımıyla açıldı. Bina Zöhre Aracı anısına, Aracı ailesi tarafından derneğe bağışlanmıştı..

Kocaeli Stadı açıldı!

Dış cephesi kentin simgesi pişmaniyenin çekme anındaki görünümünde olan Kocaeli Stadı, TFF 3. Lig 3. Grup'ta yapılan Kocaelispor-Fatsa Belediyespor maçıyla kapılarını açtı

Kocaeli Mehmetağa Kent Meydanı projesi Haberi

Kocaeli Mehmetağa Kent Meydanı projesi

Başiskele ilçesinde şuyulandırma çalışmalarının tamamlandığı, yeni imar yollarının açıldığı, kent estetiği açısından örnek cadde ve sokakların, yeni parkların yapıldığı Mehmetağa Mahallesi Başiskele’de değişimin yaşandığı mahalleler arasında yer alıyor.


Başiskele’de yaşayan vatandaşların en güzel hizmetleri almaları, Başiskele’nin büyümesi, gelişmesi, modernize olması için ileriye dönük birçok proje gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, ekibi ile bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle bazı bölgelerde geçmişten gelen plansız yapılaşmalar nedeni ile değim yerindeyse nefes alacak meydanı bulunmayan yerleşim alanlarında yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkarılıyor. Bu yönde önemli hizmetlerin gerçekleştiği Başiskele’de yapılan çalışmalar kapsamında Mehmetağa Mahallesi’nde yaklaşık 4 bin metrekare alan kent merkezi olarak planlanarak istimlak edildi ve 8 binanın Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkımları gerçekleştirildi.


Enerji hatlarının yeraltına alındığı Karamürsel Caddesi Alsancak Caddesi ve Turan Sokak...