03 / 05 / 2024

Kocaeli Orhan Caminde son durum ne

Kocaeli Orhan Caminde son durum ne

Kocaeli Orhan Camii orijinaline uygun olarak 2016 yılının Ramazan ayına yetiştirilecek 750 bin TL'ye restorasyon ihalesi yapılan camide en son restorasyon dönemin Valisi Erdal Ata tarafından yaptırılmıştı.

Kocaeli’de en planlı bölge Yahyakaptan Mahallesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Tanış, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker’in ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün İzmit ile ilgili paylaşımlarına tepki gösterdi.

TOKİ Kocaeli Kandıra'da 37 konutu Pazartesi satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Kandıra Orhan Mahallesi'nde yer alan 37 adet konutu Pazartesi günü satışa çıkarıyor...

Kandıra Orhan Emekli Konutları sözleşme dönemi sona eriyor!

Kocaeli Kandıra Orhan Mahallesi 270 Adet Konut Emekli Projesi'nde sözleşme imzalama dönemi bugün sona eriyor...

Kocaeli Defterdarlığı'ndan satılık arsa! 21,4 milyon TL'ye!

Kocaeli Defterdarlığı Mlli Emlak Genel Müdürlüğü Kocaeli Gebze Sultan Orhan Mahallesi'nde yer alan arsayı 21 milyon 402 bin TL bedelle satışa sunuyor.  Arsanın ihalesi 10 Temmuz'da yapılacak. 

Gebze Sultan Orhan Kışlası yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Sultan Orhan Kışlası’nın yıkımı için ihaleye çıktı. İhaleye 8 katılımcı teklif verdi.

Kocaeli Orhan Camii yeniden restore edilecek!

1,5 yıl önce 750 bin TL’ye restorasyonu Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan Orhan Camisi'nde restorasyon çalışmaları tekrar başlıyor.

TOKİ Kocaeli Kandıra 95 konut ihalesi bugün!

TOKİ Kocaeli Kandıra Orhan Mahallesi 95 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14.30'da gerçekleşecek.

TOKİ Kocaeli Kandıra 206 konut ihalesi bugün!

TOKİ Kocaeli Kandıra Orhan Mahallesi 206 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14.30'da gerçekleşecek.

Kocaeli Orhan Camii restore ediliyor!

Kocaeli Orhan Camii orijinaline uygun olarak 2016 yılının Ramazan ayına yetiştirilecek 750 bin TL'ye restorasyon ihalesi yapılan camide en son restorasyon dönemin Valisi Erdal Ata tarafından yaptırılmıştı.

TOKİ Kocaeli Kandıra'da 95 adet konut yaptıracak!

TOKİ Kocaeli Kandıra Orhan Mahallesi 95 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 15 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Kocaeli Kandıra'da 206 adet konut yaptıracak!

TOKİ Kocaeli Kandıra Orhan Mahallesi 206 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 10 Aralık 2015 tarihinde saat 14.30'da gerçekleşecek.

Kocaeli Nikomedya Surları içerisindeki evler yıkılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 'nda İzmit Orhan Mahallesi 'nde yer alan Nicomedia Surları gündeme gelecek.

Kocaeli Üniversitesi 11 akademik personel alacak!

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü mühendislik fakültesine 1 profesör ve 5 yardımcı doçent ile mimarlık fakültesine 5 yarmıcı doçent olmak üzere akademik kadrosuna 11 yeni ismi dahil etmek üzere bir duyuru yayınladı

Kocaeli Orhan Caminde son durum ne Haberi

Kocaeli Orhan Caminde son durum ne

Geçtiğimiz Ocak ayında restorasyonu başlayan Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan Orhan Camii orijinaline uygun olarak 2016 yılının Ramazan ayına yetiştirilecek 750 bin TL'ye restorasyon ihalesi yapılan camide en son restorasyon dönemin Valisi Erdal Ata tarafından yaptırılmıştı.


Osmanlı Devleti'nin erken dönemine ait olan Orhan Gazi'niıı oğlu Gazi Süleyman Paşa tarafından 1332 yılında yaptırılan Orhan Mahallesi'ndeki Orhan Cami, yaklaşık 3 ay önce Vakıflar Bölge Miidiirlüğü'nce restorasyona alındı. Fetih Camisi olarak bilinen caminin en son restorasyonu dönemin Valisi Erdal Ata döneminde 2007 yılında yapılmıştı. İlimizde bürokratlar ve protokolün yoğunlukla kullandığı caminin restorasyonunun 2016 Temmuz ayında bitirilmesi planlanıyor. 


ZANBURKAN YERİNDE İNCELEDİ 

İstanbul firması Pekerler İnşaat'ın restorasyonunu üstlendiği camiinin bir önceki restorasyon sırasında yapılan raspalama (soyma) sonucunda bazı taşıyıcı aksamlarının çürüdüğü ortaya çıkınca Orhan Camii'nde yeniden...