03 / 05 / 2024

kocaeli Safi Port projesi için çed gerekli mi

kocaeli Safi Port projesi için çed gerekli mi

Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı 39 yıllığına Safi Holding'e kiralanarak Safi Port adını alırken, Kocaeli Valiliği limana 400 bin metrekare dolgu yapılması için hazırlanan proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı verdi.

Gebze Life Port Hotel 61.5 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Gebze 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Kocaeli İli, Gebze İlçesi Çiçeklidere Mahallesi'nde yer alan Gebze Life Port Hotel'i 61 milyon 452 bin 676 TL'ye icradan satıyor... 

Kocaeli'de Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi kurulacak!

KSO ve TÜRKLİM iş birliğinde gerçekleştirilecek projeyle Kocaeli'de hem teorik hem de pratik limancılık eğitim hizmetleri verilebilecek. Liman işletmeleri için nitelikli personel yetiştirilmesi amacıyla Kocaeli'de "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" kurulacak.

Kocaeli'nin yollarına Dubai Port düzenlemesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez İlçesinde Yarımca girişinde olan Seramik ve Mehmet Akif Ersoy caddelerinde yol çalışmalarına devam ediyor.

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısına bekle

Safi Port’un yapacağı 400 metrekare dolgu alanı, rıhtım, dip taraması ve yeni otoyol bağlantısını içine alan ÇED toplantısı yapıldı. ÇED toplantısına beklenen ilgi olmadı.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Kocaeli Derince'deki deniz doldurma projesine durdurma!

Kocaeli'deki "Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi" için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının yürütmesi durduruldu.

Kocaeli Dubai Port Limanı açıldı!

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca’da yapımı tamamlanan Dubai Port Limanı, 3 bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla açıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı kaçak mı?

ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. Yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. Liman kaçaktır.” şeklinde konuştu.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nda sürpriz durdurma kararı!

Körfez Yarımca sahillerine inşa edilen Dubai Port’un uzun süredir devam eden davasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Mahkemeden iptal kararı alan başkanlara karşı şirket yetkilileri temyiz başvurusunda bulundu ancak iptal kararı çıkmadı.

Derince Limanı'na yapılacak dolgu projesine ÇED gerekli değildir kararı!

Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı 39 yıllığına Safi Holding'e kiralanarak Safi Port adını alırken, Kocaeli Valiliği limana 400 bin metrekare dolgu yapılması için hazırlanan proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı verdi.

Kocaeli Dubai Port inşaatı karara rağmen durdurulmuyor!

Dubai Porf olarak da bilinen Dp World Propeıties Liman İşletmeleri'nin liman ve terminal inşaatı, mahkeme kararına rağmen durdurulmadığı gerekçesiyle çevreciler protesto gösterisi yapıldı.

kocaeli Safi Port projesi için çed gerekli mi Haberi

kocaeli Safi Port projesi için çed gerekli mi

Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı 39 yıllığına Safi Holding'e kiralanarak Safi Port adını alırken, Kocaeli Valiliği limana 400 bin metrekare dolgu ve dip taraması yapılması için hazırlanan proje için 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir' kararı verdi. Limanın önündeki alana 2 yıl içerisinde 212 metrekarelik, sonrasında ise 188 bin metrekare olmak üzere toplam 400 bin metrekare dolgu yapılacak.


Özelleştirme kapsamına alınan Derince Limanı'nı 39 yıllığına kiralayarak 'Safi Port' adını veren Safi Holding, geçen yıl Mart ayından itibaren limanın işletmesini aldı. D-100 karayolunun kenarındaki, içerisinden demiryolunun geçtiği limanda yeniden yapılanma başladı. Safi Port'ta dolgu yapılması için proje hazırlandı. Safi Holding'in Safi Port için hazırladığı 'Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi', 2 Şubat tarihinde Kocaeli Valiliği'ne sunuldu....