25 / 07 / 2024

kocaeli sanayi müzesi projesi

kocaeli sanayi müzesi projesi

Konaklardan biri ayakta duramayacak kadar kötü durumda olduğu için yıkılmış, 18 numarada yer alan bir diğer konakta ise kurtarılabilir bölümlerinin tespit edilmesi için çalışma başlatılmıştı.

Kocaeli Sanayi Odası'nın yeni tesisi yükseliyor!

Kocaeli Sanayi Odası binasının yanında yapımına başlanan sosyal tesisin inşaat çalışmaları devam ediyor. 40 metre derinliğe 59 adet kazık çakıldı daha sonra zemin betonu atıldı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

SEKA Kâğıt Müzesi açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla oluşturduğu Türkiye'nin ilk, Dünya’nın en büyük kâğıt müzesi SEKA Kâğıt Müzesi açıldı.

Kocaeli SEKA Kağıt Müzesi açıldı!

SEKA Kağıt Fabrikası, ilk kurulduğu günden tam 80 yıl sonra bu kez Türkiye’nin hafızası niteliğinde SEKA Kağıt Müzesi olarak kapılarını yeniden açtı

Kocaeli Seka Kağıt Müzesi açılış için gün sayıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Kocaeli Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Bursa’ya Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi!

Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa’yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı.

Kocaeli ulaşımın da üssü oluyor!

Türkiye’nin sanayi kenti Kocaeli, ulaşımın da üssü oluyor. Murat Özdağ, “Kuzey Marmara ve Batı Karadeniz Otoyolu, Körfez Geçişi ve Gebze Orhangazi Otoyolu projeleriyle bölge adeta ulaşım üssü olacak” dedi.

Antalya Dokuma Fabrikası'nda sanayi müzesi kurulacak!

Dönemin Cumhurbaşkanı Bayar ve Başbakan Menderes’in 1956’da açılışını yaptığı Antalya’nın ilk sanayi tesisi Dokuma Fabrikası müze oluyor.

Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi çalışmalarında son durum!

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler’i ziyaret ederek, fuar ve kongre merkezi, yeni hizmet binası projesi, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ndeki çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

kocaeli sanayi müzesi projesi Haberi

kocaeli sanayi müzesi projesi


İzmit Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları sonrasında değer kazanan Kapanca Sokak’ta bulunan iki konak Kocaeli Sanayi Odası tarafından satın alınmıştı.


Konaklardan biri ayakta duramayacak kadar kötü durumda olduğu için yıkılmış, 18 numarada yer alan bir diğer konakta ise kurtarılabilir bölümlerinin tespit edilmesi için çalışma başlatılmıştı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın odalara ve sivil toplum kuruluşlarına konak satın alıp restore edilmesi yönündeki çağrısı sonrasında satın alınan konakların KSO tarafından yeniden inşa ettirileceği öğrenilmişti. KSO Yönetim Kurulu’nun binaların birini sosyal tesis ve toplantı binası olarak kullanmayı, bir diğer binayı ise Kocaeli Sanayi Müzesi olarak tefriş etmeyi istediği kent kulislerinde konuşuluyordu. Aradan aylar geçti ancak binalarla ilgili net bir çalışma ortaya konmadı. Anıtlar kurulunda yaşanan kimi bürokratik gecikmelerin projenin yapım süresini uzattığı, bürokratik engeller...